Training ‘Natuurlijk omgaan met verlieservaringen’

Verlieservaringen..... vroeg of laat krijg je er zelf mee te maken of kom je het tegen wanneer je anderen begeleidt. Niet alleen in acute gevallen zoals het verlies van een dierbare naaste of het verliezen van gezondheid door ernstige ziektes, maar ook op allerlei andere levensgebieden komen situaties voor waarin verlieservaringen aan de orde zijn. Denk aan scheiding, verhuizing, verlies van baan en datgene wat er in de jeugd gemist is en nooit een plekje heeft gekregen.

Afscheid nemen en loslaten doet pijn. Het doorlopen van een rouwproces is belangrijk om dit verlies een plek te geven. Echter... sommige mensen stoppen hun emoties weg en blijven vastzitten in hun verdriet. Daardoor wordt een rouwproces onnodig zwaar en lang. 

De tweedaagse training ‘Natuurlijk omgaan met verlieservaringen’ is gebaseerd op de unieke TriA©methode en wordt al jaren bij de begeleiding van mensen ingezet. Dit beproefde stappenplan zorgt met ‘natuurlijke’ hulpmiddelen voor een gemakkelijk verwerkingsproces van acceptatie en loslaten.

"Door de begeleiding met de TriA© methode kon ik anders naar de situatie en mezelf kijken. Door aandacht te geven aan mijn gewenste situatie en mijn huidige situatie en deze vervolgens te accepteren en te doorvoelen, kwam ik vervolgens bij mijn eigen kern terecht. Hierdoor voelde ik mij loskomen van de nare situatie uit mijn verleden. Na deze transformatie had ik het gevoel bevrijd te zijn van de ballast die mij zoveel jaren in de tang had genomen. En waarvan ik toen niet wist hoe ik die opgehelderd kon krijgen."​​ Marjolein Baijens

 

 

LET OP: We werken nu modulair! Lees hier hoe dat werkt! En we zijn geaccrediteerd door het Registerplein.

Hoe we te werk gaan

Wandelcoach Nederland  werk vanuit de visie, dat we in elke setting van elkaar leren, ongeacht onze vooropleiding en ervaringen. Wil je meer lezen over deze manier van leren en ontwikkelen? Lees dan hier verder!

 • het programma is veelal buiten
 • we leren praktijk- en ervaringsgericht
 • je gebruikt persoonlijk 'oefenmateriaal', zodat je zelf ervaart wat de effecten van de werkvormen zijn en wanneer je deze het beste kunt inzetten voor jezelf en anderen
 • je werkt met individuele leerdoelen zodat je maximaal effect uit de training 'Natuurlijk omgaan met verlies' haalt
 • na de opleiding ontvang je een handout 
 • wanneer je opleiding TriA© (wandel) coach hebt gevolgd mag je na het volgen van deze training de titel TriA© Verliescoach in de praktijk gebruiken

Deze tweedaagse training kun je ook kiezen als onderdeel van de opleiding TriA© wandelcoach. Lees hier meer over hoe het werkt.

 

 

Je leert, hoe je in je begeleiding

 • het werkelijk pijnpunt inzichtelijk maakt
 • het acceptatie proces op een natuurlijke manier begeleidt
 • de zelfregie, -redzaamheid en (daad)kracht stimuleert
 • het (h)erkennen van onderliggende emoties, waardoor échte verwerking ontstaat
 • de slachtofferrol herkent en het nemen van verantwoordelijkheid stimuleert
 • de natuur inzet bij het proces van acceptatie en het loslaten van emoties
 • verschillende natuurlijke werkvormen inzet bij het 'natuurlijk omgaan met verlies'

 

Deze training is o.a. geschikt voor:

 • hulpverleners die vanwege hun functie anderen coachen en/of trainen en meer effect uit hun verlies begeleiding willen halen
 • (verlies)coaches en therapeuten die hun aanbod met een effectieve tool willen uitbreiden
 • professionals die (wandel)coaching uitoefenen en hun specifieke vaardigheden in de natuur, zoals loslaat rituelen, willen uitbreiden
 • hulpverleners die hun persoonlijke manier van effectief omgaan met verlieservaringen verder willen ontwikkelen
 • mensen die met onverwerkte verlieservaringen aan de slag willen, waardoor ze weer meer rust en plezier kunnen ervaren


Wil je weten of deze training ook voor jou geschikt is?
Mail dan naar info@wandelcoachnederland.nl 

Locatie:

We maken met veel genoegen gebruik van de prachtige locatie en omgeving van “Eigentijdserf” in Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9. Deze trainingslocatie is gelegen direct in een uitgestrekt natuurgebied tussen Eindhoven en Tilburg, dicht bij de Belgische grens. Wanneer je met het openbaar vervoer komt kunnen we je vanaf Hotel Eindhoven met de auto meenemen. 

Je kunt bij Eigentijdserf overnachten zodat je steeds zonder file uitgerust aan onze opleiding kunt deelnemen. We hebben speciale prijsafspraken hiervoor gemaakt. Vermeldt hiervoor bij de reservering dat je komt voor een opleiding van Wandelcoach Nederland. Ook zijn er in de omgeving prima mogelijkheden voor een fijn nachtje slapen.

 

Arrangement:

De trainig is geheel verzorgd met koffie/thee/water begeleid met iets lekkers en een heerlijke lunch met heerlijke soep, een warme snack, gezonde salades en allerhande verse brood en broodjes, diverse beleg en drankjes. De keuken speelt uitstekend in op jouw dieet en wensen ten aanzien van de lunch. Op het aanmeldformulier kun je dit nu al eenvoudig aangeven. 

 

Ervaringen van deelnemers:

 

Veel oefeningen in de natuur. Heel practisch om direct toe te passen in de eigen praktijk. Goede feedback op mijn eigen handelen. Inzichtgevend en ervaringsgericht. In een prettige vertrouwde sfeer was het goed mogelijk om vrij uit aan de slag te gaan met elkaar. De natuur heeft echt een meerwaarde in het omgaan met verlies omdat er veel mogelijkheden zijn om  emoties te "ervaren" in de natuur. Het was voor mij makkelijker om in contact met mijn eigen emoties te komen, waardoor ik de ander ook beter kon helpen in de training.

Ellen van Dinther.

Vernieuwend, boeiend. Heel inzetbaar in het werken met mensen. Coaching in de natuur geeft hele fijne natuurlijke werkvormen waarin er ruimte is om naast het leren van de coachingsvaardigheden, ook zelf door het proces te gaan en een beetje ervaringsdeskundige te worden.

Lieve Sebregts, LiSe-coaching.

De aanpak was helder, duidelijk en persoonlijk. Goede oefeningen. Veel tijd en mogelijkheden om als coach de vaardigheden te oefenen en jezelf eigen te maken. Persoonlijke aandacht voor alle deelnemers is een grote meerwaarde. Evenals ook de persoonlijke inbreng van de trainer.

Marja Borst.

Komend vanuit een andere (basis)opleiding (geen "natuurlijke" aanpak) kon ik zonder veel moeite meedoen. Gewoon erop uit, de natuur in, laten komen wat er komt, ik voel me gesterkt, dit is voor mij dé manier. Het voelde natuurlijk!

Linda Flores, GAAN! coaching

 

Trainer

Corrie Reijngoud
 

Kosten

De kosten voor deze tweedaagse training 'Natuurlijk omgaan met verlies' zijn € 579, (excl 21% BTW) TriA© Members betalen € 475,. Let op: Soms zijn er kortingsacties bij inschrijving van 2 of meer trainingen. Stuur een mail naar info@wandelcoachnederland.nl als je hier meer informatie over wilt ontvangen. 

Hierin zijn begrepen de kosten voor koffie/thee/lunch, handout. 

We zijn geaccrediteerd door het registerplein en wellicht biedt dat ook voor jou mogelijkheden.

Kijk voor de data en aanmelden op de agenda. 

 

 

 

Wandelcoach nederland verzorgt ook de opleidingen en trainingen voor TriA Movement. Kijk hier voor meer informatie.