De natuur levert een belangrijke bijdrage aan het bij de kern komen van de hulpvragen waar je cliënt mee komt. Het belangrijkste in het begeleiden van een cliënt is namelijk dat hij/zij de ‘ware natuur’ weer gaat (h)erkennen. Hier zijn we als mensen in de loop van de tijd ver af komen te staan. Je leest waarom bij coaching en therapie de natuur je beste maatje is. 

Samen met Petra (21 jaar) zat ik op een bankje bij een ven. Zeker een kwartier zaten we stil en ook in de omgeving was het bijna onnatuurlijk stil. Eindelijk sprak ze met heel veel kracht uit wat ze zo lang verstopt had en wat ze graag wilde. “Ik wil zo graag zingen, want dat is het allerliefste wat ik doe!” Op dat moment veranderde er iets in haar en in onze omgeving. Wij bleven roerloos zitten, maar in het ven ontstond een serenade van kikkergekwaak.

 

Je kunt het E-boek ‘Coachen in de natuur! De voordelen en de valkuilen!’ t.w.v. € 29,95 nu gratis downloaden. Klik hieronder op de groene balk om het E-boek direct te kunnen ontvangen.

We vinden het leuk als je een reactie achterlaat, bijvoorbeeld vooraf hoe je het E-book gevonden hebt, of achteraf, om te delen wat het boek jou heeft gebracht.