Heb jij je droombaan al?
Ben jij elke dag aan het genieten van het werk wat je doet?
Is het werken eigenlijk al geen 'werken' meer, maar met je passie bezig zijn en vooral genieten?
Mocht je nog twijfels hebben....
Wij hebben voor jou vijf stappen op een rij gezet die je dichter bij je jouw droombaan brengen!
Ze zijn vooral bedoeld om contact te leggen met en inzicht te krijgen in je gevoel over je droombaan.
In je hoofd denk je het vaak te weten, maar de beelden worden onbewust gekleurd door oude, vertrouwde ervaringen. Dit hoeft niet te zijn wat je werkelijk diep van binnen wilt en wat echt bij jou past. We nodigen je dan ook uit om onderstaande tips te gebruiken om ook de volgende stap naar je droombaan te zetten!

Tip 1:

Vraag 25 mensen om je heen, waar ze jou goed in vinden. Schrijf dit op en kijk vervolgens welke kenmerken het meeste voorkomen en of je het herkent. Herken je wat anderen over je schrijven?
Onderzoek ook of je echt accepteert waar je goed in bent en wat anderen al lang in je zien.

Tip 2:

Inventariseer waar je kracht ligt of lag in je huidige of vorige banen; waar kreeg je energie van en waar werd je blij van. Kijk dan op internet bij vacatures waar deze eigenschappen en kwaliteiten gevraagd worden. 

Tip 3:

Maak een moodbord/collage of ga de natuur in en maak een 'schilderij' van natuurlijke voorwerpen. Wanneer je hier aan begint stel je dan voor dat je met je droombaan aan de gang bent. Je hoeft niet letterlijk te bedenken wat je dan doet, maar voel eens hoe dat is wanneer je helemaal doet wat je het liefste doet. Start dan met je beeldende creatie. Wanneer het af is, laat dan een ander hier naar kijken en feedback op geven. Luister alleen en schrijf op wat anderen zien.

Tip 4:

Stel je voor hoe het zou zijn als je morgen miljonair zou zijn en niet meer voor geld hoeft te werken. Wat zou je dan gaan doen?

Tip 5:

Ga met iemand het bos in. Bepaal bij een kruispunt van paden welk pad jou denkbeeldig bij je droombaan brengt. Loop samen in stilte op dit pad en stop waar jij het gevoel hebt dat je wilt stoppen. Laat dan eerst de ander vertellen wat hij/zij ziet en ervaart op die plek. Dat kan van alles zijn. Schrijf dit in steekwoorden op. Vertel dan wat jij ziet en wat jouw ervaring op die plaats is. Laat dit opschrijven door de ander. Ga er vervolgens samen over in gesprek en kijk eens of je dit kan koppelen aan je vorige of huidige 'werksituatie'. Zijn er die zaken juist wel of niet, die benoemd werden. Erover in gesprek gaan maakt je bewust, waardoor je een 'andere bril' opzet en anders gaat kijken. Je zult daardoor ook meer mogelijkheden gaan zien.

 

Succes op je 'droombaan pad'! We horen graag van je wat je ontdekt en ervaren hebt.
Zoek je begeleiding bij het vinden van je droombaan? Loopbaan coach?
Neem dan contact met één van ons op.
We geven advies of verwijzen je graag naar een van onze TriAc wandelcoaches voor begleiding.  
Bel nu met Wandelcoach Nederland 06-53584704.

Ter inspiratie kun je ook het boek lezen 'Dit wil ik!' een bundel verhalen en interviews, samengesteld door Hanneke Kiel-de Raadt. Mensen die op hun unieke manier in het leven staan, omdat ze het anders wilden. Corrie Reijngoud werd geïntervieuwd over de TriA© methode, samen met anderen die vertellen over hun coachingsmethodieken.
Lees HIER meer over dit boek!

We vinden het ook heel leuk wanneer je hieronder je reactie plaatst of deze tips deelt met anderen via één van de Social Media knoppen. Bedankt alvast!