Bloeiende wandelcoachpraktijk

Als je voor jezelf begonnen bent, dan had je als het goed is een plan. Een idee over hoe je wilt dat jouw praktijk zich gaat vormen en uitgroeien. Een bloeiende wandelcoachpraktijk, weet ik uit ervaring, is van verschillende factoren afhankelijk. In dit artikel vind je 7 tips om je op weg te helpen naar een bloeiend en goedlopend bedrijf. 

Tip 1:

Wees bewust van je communicatie! 

Mondeling en schriftelijk. Ik hoor nog regelmatig startende ondernemers het over hun 'bedrijfje' hebben. Je zet daarmee de verkeerde trend. Noem het vanaf het begin af aan 'mijn bedrijf', ook al voelt dat nog een beetje overdreven. In je schriftelijke uitingen is het goed om deze te laten checken door iemand anders, die halen er namelijk direct uit met welke woorden je jezelf onderwaardeert of ontkracht.

Tip 2:

Droom groot!

Stel je voor hoe het over 1, 5 of 10 jaar is. Leef je in wat je dan doet, hoe je er dan bijloopt, wat je omzet is, etc. Wanneer je groot droomt zet je namelijk andere stappen dan wanneer je het in gedachten klein houdt. Het hoeft niet letterlijk zo te zijn dat je droom gerealiseerd wordt, maar je zult zeker dichter in de buurt komen bij wat je wilt, wanneer je groot droomt.

Tip 3:

Failure forward! 

Zorg dat je fouten maakt! Dit betekent namelijk dat je in beweging bent en daadwerkelijk iets doet. ‘Failure forward’ was een tijdje mijn policy. Ik deed heel veel en timmerde hard aan de weg, soms zonder al teveel voorbereiding of een uitgebreid plan. Een aantal keren kwam ik er achter dat dat niet de handigste manier was. Meestal ging het hartstikke goed en hoefde ik (bijna) niets bij te sturen of te veranderen. Van de missers leerde ik heel veel! Mijn bedrijf en ik groeiden simpelweg door te doen!

Tip 4:

Blijf zelf groeien, want dan groeit jouw bedrijf ook!

Dit doe je onder andere, door regelmatig je klanten te vragen wat ze van je werkwijze vinden. Of vraag feedback aan collega ondernemers wanneer je iets geschreven hebt op je blog. Door anderen naar hun ervaringen te vragen, leer jij waar je zelf nog kunt verbeteren of je werkwijze kunt aanpassen. Check wat je uitstraling is. Misschien is het wel helemaal niet wat je wilt. Bijvoorbeeld mensen denken dat je mensen coacht met verlies- en rouwervaringen, terwijl je cliënten wilt begeleiden die zingevingvragen hebben. Volg regelmatig een opleiding, cursus, workshop of training waarmee je je aanbod uitbreidt of je bestaande producten completer maakt.

Kijk hier op de agenda voor trainingen waar mee je je (ondernemers) vaardigheden verder ontwikkelt.

Tip 5:

Werk samen!

Wanneer je voor bedrijven wilt werken, omdat daar een hoger tarief te vragen valt, dan kun je als éénpitter de pin op je neus krijgen. Als startend ondernemer heb ik het zelf ervaren. Een prachtige offerte neer gelegd met een duidelijke uitleg over de TriA© methode en vervolgens krijg je een 'nee, we kiezen niet voor jou' te horen. Meestal was de reden, dat ze geen vertrouwen in de continuïteit hadden. Logisch, wanneer ik het nu vanaf de andere kant bekijk. Ik ben dan ook blij dat aangesloten TriA© Wandel- Verlies- en Ontstress Coaches kunnen zeggen dat ze onder vlag van TriA© Movement werken. Als zelfstandige en voor eigen rekening, maar wel onder het TriA© merk en altijd met de backup van een collega coach.

Tip 6:

Vraag hulp! 

Vraag hulp bij zaken waar je zelf niet zo handig in bent. Blijf niet aanmodderen, want dat kost heel veel tijd. Op internet kun je heel veel vinden over ondernemen, maar je wordt ook vaak overladen met informatie waar je niets of niet direct iets mee kunt. Iemand vragen die handig is in iets of het al uitgezocht heeft kan je wel snel op weg helpen. Mensen vinden het leuk om te helpen, wanneer ze gevraagd worden. Soms zijn ruildiensten handig. Bijvoorbeeld jij helpt iemand bij het opzetten van een Linkedin profiel en de ander helpt je bij je boekhouding.

Tip 7:

Werk met producten!

Behalve je uren die je kwijt bent aan coaching heb je ook nog tijd nodig voor je PR, mailing, administratie, netwerken, intervisie/supervisie of wat jij nodig hebt om een goedlopende praktijk op te bouwen. Wanneer je individuele coaching aanbiedt, heb je heel veel tijd nodig om je inkomsten te genereren. Met een product geef je meer waarde aan je inspanning. Wij hebben bijvoorbeeld het TriA© Coaching traject in ons pakket, wat bestaat uit fysieke sessies en een online training achteraf. Zo'n training hoef je maar 1 keer te maken, maar geeft je product veel meer waarde. 

Werken met groepen is ook een manier om in minder tijd meer inkomsten te genereren. Heb je nog geen ervaring met het werken met groepen? Op de agenda vind je de data van de 6 daagse opleiding TriA© Trainer/teamcoach en de  2 daagse training 'Wandelcoaching voor groepen'.

Heb je nog vragen aarzel niet om te mailen of maak hier een belafspraak.