Praktijk: Wandelcoach Wouter

Email: wouter@wouter-buijs.nl

Website: wandelcoach.wouter-buijs.nl

Plaats: Zwolle

Wie ben jij

Een man voor wie de natuur een vanzelfsprekendheid is. Een plek waarin ik graag ben. Een plek van bezinning en verbinding. Persoonlijke groei is voor mij erg belangrijk, zelf heb ik hier een flink aantal stappen in gezet. Onderweg heb ik geleerd dat ik de ondersteunende rol als zeer natuurlijk opneem. In deze rol voel ik mij thuis. Sinds 2013 heb ik mijn passie voor buiten en de passie als persoonlijk begeleider samengevoegd om als wandelcoach aan de slag te gaan.

Mijn Missie

Wanneer ik afscheid neem van jou als cliënt, hebben we samen heel wat bereikt. Het doel waar ik elk traject mee aan de slag ga is te komen tot de echte “ik” in jou. Wie ben je? Wat is belangrijk voor je? Hoe toon jij jezelf aan de buitenwereld? En dat in gezonde wisselwerking met je omgeving. Want allemaal staan we in verbinding. 

Waarom komen mensen bij jou

De aanleiding tot wandelen met mij zijn zeer divers. Bijvoorbeeld; inzicht krijgen in bepaalde patronen; opbouwen van een nieuw leven na verlies (van relatie, werk, woning etc.) ; opnieuw in contact komen met zichzelf; bewaking van de eigen grenzen; creëren van meer zelfvertrouwen.

Vaak krijg ik te horen dat mijn betrokkenheid, veiligheid en betrouwbaarheid een belangrijke rol spelen in het traject.  Daarnaast zijn de rust en af en toe ook het speelse eigenschappen welke gewaardeerd worden.

Waarom werkt wandelcoaching volgens jou zo goed

Net als alles dat leeft, is onze oorsprong te vinden in de natuur. Wanneer we ons in de natuur wanen, is een rustgevend effect daarom al zeer vanzelfsprekend. Daarnaast biedt de natuur een legio aan metaforen. Deze natuurlijke metaforen raken vaak de gevoelige plek. In deze confrontaties liggen nieuwe inzichten en bewustwordingen verscholen.

Het wandelen heeft een positieve uitwerking op de fysieke gezondheid. En het leidt tot mentale ontspanning. Een belangrijk ingrediënt om vanuit een ander perspectief te reflecteren en stappen te kunnen zetten.