Heb je hem gezien 'de hulk' in de voetbalwedstrijd Brazilië tegen Chili?

Ik heb ook een 'Hulk' in mij... De 'hulk' was een personage uit een tv serie, ergens eind jaren zeventig. Hoofdrolspeler 'Bruce' veranderde in de hulk als hij zich opwond. Zijn spieren zwollen op en werden zo krachtig en dik dat zijn kleren scheurden. Zijn intelligentie echter daalde tot het niveau van een vijfjarige. Betreft het scheuren van de kleding kan ik gelukkig melden, dat dat me nog net niet overkomt als ik de hulk in mij ontmoet.

Tijdens het douchen, ontdekte ik een teek op mijn onderbeen. Precies op de morgen dat ik zelf naar de docentenopleiding moest die ik volg. Toen begon het al. Een paar dagen ervoor had ik nog de deelnemers van een TriA© walk geadviseerd zich na de wandeling te checken op teken. Zelf had ik dit nagelaten. Grrrr! Aangezien het beestje zich al aardig ingenesteld had, moest ik naar de huisarts om deze te laten verwijderen. Ik was inmiddels al te laat voor de opleiding. Ja, de verpleegkundige zou mij zo helpen. Dat 'zo' duurde en duurde. Anderhalf uur zat ik te wachten voor een behandeling van één minuut. Misschien kun je je voorstellen, dat ik me 'lichtelijk' opwond.
En daar was het grote, groene monster weer in mij, want ja het ging niet bepaald zoals ik wilde. Het liefst had ik die jongedame, die zo heel relaxt achter de balie zat mijn mening willen vertellen. Gelukkig moest ik tussentijds naar de parkeermeter om bij te vullen en kon ik even in gesprek gaan met die 'groene vijfjarige' in mezelf. "Wat is het dat je je zo opwindt, Corrie?" Mijn zevenvijftigjarige deel, kon gelukkig relativeren en de hulk weer in zijn kleren laten passen. Pas een dag later zag ik, dat ik boos was op het feit dat iemand anders, mijn tijd in beslag nam, door mij te laten wachten. Voor een controlefreak als ik was dat wel heel lastig!

Zo speelt 'de Hulk' voor mij een belangrijke rol in mijn leven. Hij laat me vooral zien, waarin ik blokkeer en mezelf nog verder kan ontwikkelen. Bijvoorbeeld in dit geval mezelf overgeven aan de situatie en er mee dealen. Ik wilde namelijk dat die teek eruit ging, dus had ik geen andere keus op dat moment.

Hoe werkt dat bij jou? Heb jij ook 'een hulk' in je? Ik zou het leuk vinden als je hier onder je reactie plaatst of mij mailt.

Hartelijke groet

Corrie Reijngoud