NLP heeft mijn leven verdiept en positief beïnvloed. Het zorgde er voor dat praten echt communiceren werd en dat ik vrijer kon leven omdat ik grip kreeg op mijn gedachten en de effecten daarvan op mijn gedrag. Ik ging mezelf doorzien en begrijpen. Het is dan ook niet gek dat in de TriA© methode die ik ontwikkelde NLP verweven zit. Voor degene die niet weten wat NLP is, hieronder vind je een korte uitleg. 

NLP staat voor Neuro (brein) Linguistisch (taal) Programmeren. NLP zorgt ervoor dat je op een positieve manier bereikt wat je echt van binnenuit wilt bereiken. Hetgeen wat je drijft en wat een positieve bijdrage levert aan je persoonlijke leven en daarmee ook aan de wereld. Je onderzoekt met NLP welke patronen je hebt, hoe je communiceert met jezelf en anderen en wat dat qua beleving oplevert. En of het gevoel dat bij die beleving hoort is wat jij wilt. Wanneer je dit wilt veranderen kun je gaan 'programmeren'. Het programmeren zorgt voor een meer gewenste communcatie, patronen en dus andere meer succesvollere effecten. 

Programmeren klinkt wat technisch en als een kunstje en ik zie het dan ook graag als ontwikkelen. In de TriA© methode (Aandach- Acceptatie- Actie) die in 2008 ontwikkeld werd, wordt in eerste instantie helder gemaakt hoe de cliënt communiceert met zichzelf en daardoor ook met de buitenwereld. Tijdens de begeleiding worden de gevolgen en het bijbehorende gevoel voor hem duidelijk. De invloed van taal is een belangrijk aspect in de TriA© methode en door de manier waarop het wordt toegepast legt de cliënt direct verbinding met zijn kern, met degene die hij diep van binnen is en wil zijn. Door het laten herhalen van wat de cliënt in de aandachtsfase aanreikte of wat de TriA© coach intuitïef inbrengt wordt het oude gedrag direct getransformeerd. 

In het kader van taal gebruiken heeft NLP voor mij een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling van deze methode. De TriA© methode is namelijk ontstaan uit alles wat ik geleerd heb door de jaren heen. Van anderen en door het inzetten van de stappen van de TriA© methode voor mezelf. 

Wil je meer lezen over wat de TriA© methode inhoudt? Lees dan hier meer...............

P.s. In september 2016 is het boek met de complete beschrijving over de TriA© methode op de markt gekomen. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je zelf aan de gang kan. Lees hier meer of bestel het boek direct!