Sluit je week af en begin fris aan het weekend!
Je werkweek bewust afsluiten en het weekend met rust tegemoet gaan, helpt je optimaal van je vrije tijd te genieten.

Lees hoe je in drie stappen je weekend relaxt in kan gaan!

Stap 1. Begin ’s morgens al, op de laatste dag van je werkweek, met een positieve mindset. Stel je voor dat je die dag alles afmaakt wat je nog te doen hebt. Ook al weet je dat dit niet helemaal kan, vanwege de hoeveelheid werk. Benoem of beschrijf dan ook de prioriteiten en werk die alleen af, zodat je met een positief gevoel naar huis gaat. Stel jezelf haalbare, korte doelen!

Stap 2. In de middagpauze even naar buiten gaan, maakt dat je letterlijk en figuurlijk afstand kunt nemen. Het hoeft maar kort te zijn. Wees je bewust van de gedachten die nog met je werk bezig zijn. Laat je werk tijdens deze wandeling ook echt achter op je bureau of de plek waar het hoort. Dit doe je eenvoudig door steeds weer te focussen op zaken die buiten voorbij komen. Dus de aandacht bij wat je wilt en niet wat je niet wilt!

Stap 3. Wanneer je naar huis gaat, neem dan even de tijd om bewust de deur achter je te sluiten met de hoeveelheid werk die er dan nog is. Draai eventueel de sleutel in gedachten om en laat alles daar waar het hoort. Wanneer je op weg naar huis gaat visualiseer dan dat je bij elke stap meer in de weekend ontspanning stapt. Focus op ontspanning!

Als je in gedachten het werk mee naar huis neemt, bedenk je dan dat dit tot nu toe je gewoonte was. En gewoontes kun je veranderen, wanneer je maar wilt!
Wil je nog meer lezen over hoe je belemmerende gewoontes doorbreekt en veranderd kijk dan hier.

Fijn weekend!