We leven in een tijdperk, waarin heel veel te verkrijgen is in de vorm van poeders, drankjes en een pilletje.
Wil je afslanken, dikker, sterker of gespierder worden? 
Stoppen met roken, minder depressief of zwak, ziek en misselijk zijn? Het kan allemaal verholpen worden met een pilletje.
Zo lijkt het vaak. Menigeen blijkt na een tijdje nog niet echt van de klachten af te zijn en moddert stilletjes verder. Ik zeg hier overigens niet mee dat het bestaan van pillen of andere gezond makende aanvullingen niet goed is of geen positief resultaat kunnen brengen. En ik beken dat ik ook zelf ooit gebruik maak van aanvullende supplementen om het tekort in mijn lichaam aan te vullen.
Ik geloof ook dat we zelf tot meer in staat zijn dan we denken. En ook dat we de oorzaak van de klachten zouden kunnen onderzoeken, om zo echt vitaler en gezonder te worden. Op fysiek, maar ook op mentaal gebied.
Wanneer we bijvoorbeeld geen ‘nee’ durven te zeggen en regelmatig overvraagd worden en daarmee letterlijk teveel op onze rug nemen dan is het in mijn beleving niet zo gek dat we letterlijk pijn in onze rug krijgen. Een heel mooi fenomeen vind ik nog steeds dat we door beweging en in de natuur zijn endorfine aanmaken. Dit noemen ze ook wel het gelukshormoon. Je verkrijgt dit gevoel onder andere door een stuk chocolade maar…..je gaat je ook zeker blijer en gelukkiger voelen wanneer je regelmatig sport, wandelt of in de natuur verblijft.

Toen ik als wandelcoach klanten mee naar buiten nam voor coachingsessies, wist ik dat nog niet. Nu besef ik, door het lezen over deze effecten, dat door naar buiten te gaan met de klant, ik nog effectiever aan het coachen ben. Mooi meegenomen toch! Laten we als coaches volop het geluk laten beleven, simpelweg door onze klanten mee naar buiten te nemen. Hoe simpel kan het zijn!