Wandelcoaching om je angsten aan te gaan

 

Januari is nog maar net begonnen of we komen al allerlei beren op de weg en gevaren tegen. Blue Monday staat voor de deur en dan ook nog vrijdag de 13e ! 


Mijn oma was bijgelovig. Een mes met de snijkant naar boven was een voorbode voor ruzie, suiker knoeien betekende visite over de vloer, uitspraken afkloppen op hout. En dan had je natuurlijk nog vrijdag de 13e, zoals vandaag... Later begreep ik pas dat mijn oma angstig was.Iedereen is wel eens bang of angstig. Je angstig voelen is een normale reactie, die ons voorbereidt op dreigend gevaar. Maar één op de vijf mensen heeft in zijn leven last van serieuze-angstklachten. Wanneer je angst geen reële grond heeft en je er sociale problemen door ondervindt, is er sprake van een stoornis. Dit kan zelfs uitmonden in een fobie. Veel mensen worstelen hiermee en weten niet wat ze eraan kunnen doen. Gelukkig zijn de meeste angsten en fobieën goed behandelbaar.


Wandelcoaching helpt bij het aanpakken van angsten en het verlossen van je blokkades. Een wandelcoach is iemand die met je meeloopt, letterlijk én figuurlijk naast je loopt en jou een luisterend oor biedt. Samen met je wandelcoach zoek je symbolen uit de natuur om je vragen en/of angsten in beeld te brengen.
Al wandelend en pratend ontdek jij je gedragspatronen, krijg je inzicht in jouw manier van omgaan met situaties (op je werk, in je relatie, in de opvoeding van je kinderen) en ontwikkel je nieuwe vaardigheden om dit te veranderen. Je slaat letterlijk én figuurlijk een ander pad in, om de angsten die je hebt opgebouwd weer los te kunnen laten.

Wandelcoach Nederland maakt gebruik van de unieke TriA© methode
Deze methode biedt je structuur en houvast. De aanpak werkt diepgaand en verbindt op een eenvoudige manier verstand en gevoel. De kracht van dit op de positieve psychologie gebaseerde stappenplan zit in het feit dat de aandacht ligt bij wat men wel wil realiseren. Hierdoor groeit de motivatie.

 Ervaar jij regelmatig angstgevoelens?
Heb je behoefte om dit op een 'natuurlijke' en open manier aan te pakken?


Neem dan contact op met Wandelcoach Nederland! 
Wij brengen je graag in contact met wandelcoaches door heel Nederland én België.

Mail vrijblijvend naar: 
info@wandelcoachnederland.nl.

Of bel met Wandelcoach Nederland 0031-653584704.