"En als het dan regent, gaan we dan toch naar buiten??" Een vraag die ik regelmatig krijg, wanneer ik over wandelcoaching in gesprek ben. Ja, juist dan gaan we toch naar buiten!

Regen hoort erbij! Het brengt ons net zoveel als de andere weersomstandigheden. Het is heel cliché de uitspraak: 'Na regen komt zonneschijn'! Toch wanneer we de associatie met verdriet en blijdschap in ons leven leggen, klopt het.
Als ik bij mezelf kijk kan ik dat volmondig beamen. Als ik verdrietig ben en dit helemaal toelaat, dan voel ik tussen al mijn tranen door wat er na komt. De opluchting, de blijheid, de ruimte en de lichtheid. Dan ervaar ik weer, dat 'de regen' er zo bij hoort en mijn leven compleet maakt! Dit was er niet van de één op andere dag en het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik verdriet in mijn leven op deze manier kon ervaren. Inmiddels heb ik mijn weg daar in gevonden, Voor degene die ook anders met 'de regen' in hun leven willen omgaan of anderen daarbij begeleiden, heb ik een Eboek geschreven. Ik nodig je van harte uit om dit gratis boek te downloaden en het zonnestralen te laten regenen.

Een aantal jaren geleden begeleidde ik een client met burn-out verschijnselen. We spraken af voor de vierde sessie en voor de vierde keer op rij regende het op onze afspraak. Ze was pisnijdig en zei: "Ik had bijna afgebeld, want het regent altijd!" "Het lijkt wel of de hele wereld om jou huilt!" antwoordde ik haar spontaan. Op dat moment raakte dat iets in haar en ze huilde. Eindelijk kon ze bij haar verdriet en het verwerken, wat een enorme opluchting en ruimte bracht. Gelukkig belde ze niet af, zodat ze gebruik kon maken van wat de natuur op dat moment haar aanreikte. En weet je...daarna regende het niet meer als we een sessie hadden. Voor haar brak ook de zon door en het regende zonnestralen!

 

Ik ben benieuwd wat regen jou zegt en hoe jij omgaat met 'de regen' in jouw leven? Ik hoor het graag!

Wil je iets delen? Plaats dan je reactie of mail! Je krijgt zeker een reactie.

 

Hartelijke groet

Corrie Reijngoud