Het regent .......

 

"En als het dan regent, gaan we dan toch naar buiten??" Een vraag die ik regelmatig krijg, wanneer ik over wandelcoaching in gesprek ben. Ja, juist dan gaan we toch naar buiten!

Wandelcoach NederlandRegen hoort erbij! Het brengt ons net zoveel als de andere weersomstandigheden. Heel cliché is de uitspraak: 'Na regen komt zonneschijn'! Toch wanneer we de associatie met verdriet en blijdschap in ons leven leggen, klopt het helemaal.

Als ik bij mezelf kijk kan ik dat volmondig beamen. Als ik verdrietig ben en dit helemaal toelaat, dan voel ik tussen al mijn tranen door wat er na komt. De opluchting, de blijheid, de ruimte en de lichtheid. Dan ervaar ik weer, dat 'de regen' er zo bij hoort en mijn leven compleet maakt!

Dit gevoel was er niet van de één op andere dag en het heeft heel wat jaren geduurd voordat ik verdriet in mijn leven op deze manier kon ervaren. Inmiddels heb ik mijn weg daar in gevonden.

Praktijkvoorbeeld in de regen

Een mooi praktijkvoorbeeld van een aantal jaren geleden: ik begeleidde een client met burn-out verschijnselen. We spraken af voor de vierde sessie en voor de vierde keer op rij regende het op onze afspraak. Ze was pisnijdig en zei: "Ik had bijna afgebeld, want het regent altijd als we een afspraak hebben!"

"Het lijkt wel of de hele wereld om jou huilt!" antwoordde ik haar spontaan. Op dat moment raakte dat iets in haar en ze begon te huilen. Eindelijk kon ze bij haar verdriet en kon ze het gaan verwerken. Wat bracht haar dat enorm veel opluchting en ruimte. 

Gelukkig dat ze niet af belde en ze gebruik kon maken van wat de natuur op dat moment haar aanreikte. En weet je...daarna regende het niet meer als we een sessie hadden. Voor haar brak ook de zon door en het regende zonnestralen!Wandelcoach Nederland

Eboek

Voor degene die ook anders met 'de regen' in hun leven willen omgaan of anderen daarbij begeleiden, heb ik een Eboek geschreven. Ik nodig je van harte uit om dit gratis boek te downloaden en het zonnestralen te laten regenen.

Ik ben benieuwd wat regen jou zegt en hoe jij omgaat met 'de regen' in jouw leven? Ik hoor het graag!

Wil je iets delen? Plaats dan je reactie of mail! Je krijgt altijd een reactie.