Hoe zit het met jouw acceptatiespier?

Heb jij je acceptatiespier al ontdekt? Gebruik je deze ook voldoende?

Gelukkig ontdekken steeds meer mensen deze belangrijke spier. Helaas minder bekend, maar waardevol en zeker belangrijk om deze te laten groeien! Wanneer deze namelijk goed ontwikkeld is, ga je 'gezonder' door het leven. Minder stress, verslavingen en fysieke klachten, is wat een goed ontwikkelde 'acceptatiespier' brengt. Resultaat: Meer balans, plezier, vrijheid en rust!

Wat brengt een goed ontwikkelde acceptatiespier?

Een ontwikkelde acceptatiespier brengt op de verschillende levensgebieden vele voordelen. Wanneer je accepteert stop je met veranderen wat niet te veranderen valt. Je (h)erkent jouw gedrag, gedachten/overtuigingen, emoties en gevoel! Daarmee wordt je bewust van wat er werkelijk in jou afspeelt. Het ertegen vechten of weglopen hoeft dan niet meer. Er ontstaat ruimte en rust om een nieuwe richting te bepalen.

In relaties brengt het een ontspannen, gelukkigere en positievere (liefdes)verhouding. Acceptatie zorgt er hier voor dat ieder zijn verantwoording neemt voor zijn aandeel in de relatie. Dit voorkomt onnodige ruzies en zorgt voor meer begrip.

Op gebied van werk/carrière ontstaan meer mogelijkheden om verder te ontwikkelen met jouw kwaliteiten en vaardigheden. Jouw authenticiteit en uniciteit krijgen meer de ruimte. Tegelijkertijd ontstaat de mogelijkheid om werk niet meer als ‘werken’ te ervaren, maar om je passie te volgen en alles in te zetten waar jij blij van wordt.

Bij verlies/trauma’s ontstaat door acceptatie ruimte voor een nieuw begin. Weggestopte, oude onverwerkte verlieservaringen c.q. trauma’s krijgen de (h)erkenning, die nodig is om verwerkt en losgelaten te worden.

In het gezin is het in bepaalde fases een stormbaan vol met uitdagingen. Als ouder al je vragen, spanningen en emoties, toelaten en er geen oordeel over vellen, brengt een ontspannen opvoedingsomgeving.

In families komen soms ingewikkelde relaties en situaties voor. Onuitgesproken emotionele voorvallen, vertroebelen de communicatie en oude familiegeheimen kunnen een gespannen sfeer opleveren. Door te onderzoeken, wat echt met jou te maken heeft en jouw deel te accepteren, zul je een andere sfeer gaan ervaren.

Wanneer het financieel niet lekker loopt of je zelfs in de schulden zit, zorgt acceptatie ervoor dat er een andere situatie gecreëerd kan worden. Bekennen dat je er een puinhoop van hebt gemaakt, maakt dat je niet meer in dezelfde valkuilen stapt. Hierdoor ontstaat er stapsgewijs een gezonde financiële balans, omdat je andere beslissingen zult nemen.  

Doen dus! Train die acceptatiespier en geef jouw leven een positieve boost!

Download HIER het boek Aandacht Acceptatie en Actie en lees meer over hoe je jouw klant op een positieve manier zijn gedrag kan laten veranderen. 
.