Natuurlijk communiceren

Als we tijdens het afwassen, autorijden of wandelend de beste gesprekken voeren, dan kunnen we daar al één gemene deler uit ophalen?
Naast elkaar, zonder dat je elkaar hoeft aan te kijken, communiceren we gemakkelijker!
Of het nu gaat om een gesprek als professional, of als ouder of partner, waarom niet meer gebruik maken van deze vorm?? 

In de natuur communiceren

Zouden we de gesprekken naast elkaar ook nog in een natuurlijke omgeving laten plaatsvinden, dan hebben we helemaal de ultieme manier van verbinding maken. De juiste voorwaarden voor een goed gesprek! 

De voordelen van wandelend communiceren hier nog eens op een rijtje:

  • bewegen in de in de buitenlucht brengt meer ontspanning. Als vanzelf ga je meer uit je hoofd naar je gevoel, van waaruit échte communicatie gevoerd en de kern geraakt wordt
  • we kunnen door de steeds veranderende beelden niet vast blijven zitten in 'zwart-wit denken' of bepaalde starheid 
  • verbinding maken met elkaar, gaat als vanzelf wanneer je naast elkaar loopt. Een belangrijke basis voor een prettig en goedlopend gesprek! Mensen nemen automatisch dezelfde tred aan, wat zorgt voor saamhorigheid. Dit heeft als gevolg dat we ons snel op ons gemak voelen

Natuurlijk communiceren voor professionals

Wandelcoach Nederland Corrie Reijngoud

Behalve de bovengenoemde algemene voordelen van wandelend en natuurlijk communiceren, zijn er voor professionals nog een aantal andere voordelen.

Een professional zet bijvoorbeeld ook de beelden en symboliek van de natuur in, zodat de cliënt gemakkelijker inzicht krijgt in zichzelf. Het is nu eenmaal 'luchtiger' om het te hebben over een beeld dat jou representeert, dan over je persoonlijke (pijnlijke) stukken. Over het algemeen praten mensen nu eenmaal liever over iets buiten zichzelf wat direcht zichtbaar is, dan over wat hen werkelijk intern bezighoudt.

De beweging en het letterlijk zetten van stappen wordt door de professional ingezet als ondersteuning bij het in actie komen om te veranderen wat nodig is. Tussen zittend een actie bepalen of dit te doen wanneer je in beweging bent, geeft hele andere resultaten

Het artikel waarin de verschillen van binnen en buitencoaching beschreven worden, en waaruit de bovengenoemde voordelen gedeeltelijk over genomen zijn vind je hier!

Heb je interesse in een tweedaagse training 'Natuurlijk communiceren'? Kijk dan op de agenda voor de data.