Natuurlijk je netwerk creëren!

Wil jij op een 'natuurlijke' manier je netwerk creëren?

Heb je een geweldig product, dat je wilt verkopen?

Heb je een oplossing voor een probleem, dat je wilt delen?

 

Als ondernemer hebben we een netwerk nodig!

START met het natuurlijk creëren van een netwerk en STOP met dingen zoals het verzamelen van visitekaartjes, netwerken op een manier die niet bij je past of in de verkoopmodus praten met anderen terwijl dat niet je stijl is.

 

  Hoe dan netwerken?

  Dit werd mij gaandeweg duidelijk. Ik creërde zelf nieuwe vormen van netwerken, die goed bij me paste. Graag deel ik een aantal manieren met je, die voor mij goed werkten en ook een positief effect hadden op mijn bedrijf.

  1. Creëer een netwerk rond een bepaald product.
   Zo creëerde ik mijn eigen netwerk rond een bepaald product. We brachten samen de oplossing voor een probleem. Het probleem was: duidelijke communicatie naar de klant. Het product was in ons geval: Hoe presenteer ik me duidelijk naar mijn doelgroep. De ondernemers die bij mijn speciale netwerk zaten, waren een websitebouwer, een fotograaf, een presentatiecoach, een bedrijfsfilmmaker, een imagecoach en ik. Samen konden we elkaar aanvullen en versterken. Ook stuurden we mensen naar elkaar door. Met een bepaalde frequentie kwamen we bij elkaar om te sparren en elkaar te helpen. Daarmee was mijn netwerk vergroot tot en met de netwerken achter die individuele ondernemers.
   Onderzoek zelf of samen met anderen, hoe jij ook zo'n speciaal netwerk kunt creëren. Hoe je dus als groep experts, een bepaald probleem in de markt kunt oplossen.

    
  2. Versterk de band met iemand die al in je netwerk zit.
   Ik nodigde bijvoorbeeld een relatie van Linkedin uit voor een kop koffie, die ik niet persoonlijk kende. Vervolgens ging ik in gesprek. Mijn vragen over wat ik voor die ander kon betekenen, gaf een opening. Wanneer ik contacten zocht binnen een bepaald bedrijf, of een bepaalde expertise, ging dit op deze manier gemakkelijk. Ik keek wel van tevoren in welk bedrijf en/of netwerk zij zich bevonden. 
   Bepaal waarin je komend jaar je omzet wilt vergroten of waar je een nieuwe markt wilt aanboren. Zoek daar een relatie bij, waarvan je denkt dat die jou kan helpen. Bijvoorbeeld van Linkedin, Facebook, Twitter of uit een ander netwerk.

    
  3. Organiseer je eigen netwerkbijeenkomsten.
   Voor mij was het vanzelfsprekend om op een unieke manier mensen samen te brengen tijdens een netwerk bijeenkomst. Al wandelend liet ik mensen met elkaar in contact komen, ideëen uitwisselen en elkaar vooruit helpen. Daarmee groeide natuurlijk ook mijn netwerk. Ik kon tegelijkertijd mijn manier van werken laten zien: twee vliegen in één klap!.
   Kijk eens waar jij goed in bent en jezelf onderscheidt. Nodig dan een aantal relaties uit en laat hen ervaren wat jouw product doet. Of geef een uitleg of korte presentatie. Bij voorkeur mensen die elkaar niet kennen. Vraag of ze feedback willen geven en een referentie willen schrijven. Start of sluit af met een drankje, zodat de anderen elkaar ook kunnen leren kennen.

   

  Tips:

  • Zoek vooral de manier van netwerken die bij jou past.
  • Doe het met plezier en enthousiasme!
  • Blijf zelf ook netwerken en oefen regelmatig je pitch. Zo blijf je scherp en houd je focus!

   

  Wanneer je nu een vraag hebt over hoe jij dit zou kunnen doen binnen jouw vakgebied, doe dan een keertje mee aan een module van Wandelcoach Nederland.
  Kijk HIER voor meer informatie over trainingen en deze modules!

  Maak gebruik van de kracht van samenwerken, zodat je tips, ideëen en ondersteuning van anderen kunt ontvangen!

  Mail voor meer informatie naar info@wandelcoachnederland.nl

  Succes en veel plezier!

  Wandelcoach Nederland,
  Corrie Reijngoud