Een tijd geleden vroeg een deelnemer in de wandelcoach opleiding me: 'Komt de TriA© methode uit de NLP?' (de TriA© methode is de coachingsaanpak die ik 2008 ontwikkelde en sindsdien succesvol wordt ingezet in coaching, training en opleiding). Tja, daar had ik nog nooit over nagedacht.   

Als ik het goed bekijk komt de TriA© methode voort uit NLP. (Weten wat NLP is? Kijk dan hier!) De TriA© methode is namelijk ontstaan uit de manier zoals ik coaching als succesvol heb ervaren. Daarin zit alles verwerkt wat ik de de jaren daarvoor me eigen maakte in opleiding, training en coaching gecombineerd met wat ik aan levenservaring in huis had. Op mijn 40ste volgde ik de opleiding NLP Mastercoach en daarna was ik een jaar lang NLP opleidings coach. Mijn wereld is totaal veranderd door deze opleiding te volgen. Meer verdieping in relaties, ingesleten belemmerende patronen die veranderde waardoor ik me lichter en blijer voelde. En die me tevens meer succes brachten in wat ik deed. Een hele andere beleving dan ik bij een psycholoog had waar ik juist steeds bezig was met wat niet werkte in plaats van me te richten op waar ik naar toe wilde. 

In ieder geval wordt het begrip 'positieve intentie' ingezet in de TriA© methode. Dat is wat we gebruiken bij de aandacht voor de gewenste situatie. Ik kwam er echter zelf door ervaring achter dat je met alleen positief denken vaak niet de uitkomst krijgt die je wenst. Wat het in ieder geval wel bracht was een eenvoudige en plezierige manier van veranderen.Tijdens de opleiding TriA© wandelcoach worden bepaalde werkvormen ingezet die helpen om je houding en gevoel ten opzichte van een bepaalde situatie te veranderen. Zo leerde ik ooit in de opleiding NLP 'de tijdlijn'. De effecten hier van waren groot, maar tegelijkertijd vond ik het een tijdrovende oefening. Gaandeweg merkte ik tijdens mijn coaching met klanten dat het eenvoudiger en sneller kon. Door de drie stappen van de TriA© methode toe te passen wordt in korte tijd het gewenste resultaat bereikt. In deze hectische tijd is dat een pré in de professionele begeleiding van mensen. Meer lezen over hoe NLP en de TriA© methode bevriend zijn? Lees hier meer.....

Wil je meer lezen over de TriA© methode en het boek aanschaffen kijk dan hier!