Praktijk voorbeeld TriA© wandelcoaching

Rachel worstelde al een tijdje met de vraag: “Wat doe ik het liefst in mijn bedrijf?” Ze had al een aantal jaren een praktijk als energetisch therapeut en een training NLP Practioner gevolgd. Bij haar kwamen cliënten met fysieke en mentale klachten. Steeds vaker merkte ze dat deze cliënten geen verantwoording namen. Ze kwamen even bijtanken om vervolgens weer in hun oude gedrag te vervallen. Er veranderde uiteindelijk niets, behalve dat ze met een bepaalde frequentie bij haar kwamen. Haar bedrijf liep niet echt meer en het stond Rachel steeds meer tegen om het op deze manier te doen. Het liefst wilde ze iets doen waar ze meer energie van kreeg. Rachel werd het meest blij van: creatief en buiten bezig zijn, mensen motiveren en in de tuin rommelen. “Wat nu?” was haar vraag. Hoe kon ze één en ander gaan combineren en uitwerken?

Wandelcoach Nederland

De stappen van de TriA© Move gaven haar de inzichten waardoor het plaatje voor haar helder werd.

De TriA© Move

Stap 1: 

(Aandacht gewenst): Ze wilde graag haar energetisch werk combineren met een vorm van coaching waarbij haar cliënten hun gedrag zowel gingen aanpakken als veranderen.  Ze wilde twee en halve dag per week aan coaching besteden, met maximaal 4 klanten per dag. En daarnaast een dag administratie, PR en ontwikkeling. 

Tijdens een wandeling zag Rachel een ven, dat haar aandacht trok. Toen ze aan de kant stond en over het water keek zag ze jonge groene boompjes met daar tussen heel veel ruimte. Nadat ze zich verbonden had met dit beeld, kreeg ze een gevoel van ruimte en vrijheid.

(Aandacht huidige situatie) In de huidige situatie was ze vaak moe, geïrriteerd en gefrustreerd. Ze had het gevoel dat ze ‘vast’ zat. De lol in haar werk was ver te zoeken en ze verloor zichzelf in andere zaken in haar leven. Hierdoor was de focus voor haar bedrijf ver te zoeken. Al met al niet iets waar ze blij van werd.

Ze werd zich ook bewust van een aantal 'saboteurs', onderliggende zaken, zoals het niet waard zijn, denken het niet te kunnen en niet gaan staan voor wat ze werkelijk wilde.

Het beeld wat hier voor haar precies bij paste, was de greppel langs de bosrand, vol met modder en begroeid met struikjes. Een plek waar ze letterlijk vast stond en geen vrije doorgang had.

Stap 2: Wandelcoach Nederland

(Accepatie gewenst en huidige situatie): Door meer verbinding te maken met de gewenste situatie en deze te accepteren, kon ze wanneer ze zich dit voorstelde een gevoel van blijheid, rust en ruimte ervaren. Bij de acceptatie van de huidige situatie ontmoette ze vooral haar verdriet en frustratie over de genoemde ‘saboteurs’.

Stap 3:

(Actie) De eerstvolgende stap waar ze voor koos was om een TriA© wandelcoach in de arm te nemen om vooral te onderzoeken, wat de (on)bewuste hindernissen die haar in de weg stonden voor haar betekenden en hoe ze deze kon omdraaien naar een positieve houding.

Met het doorlopen van de TriA© methode zag ze wat ze werkelijk wilde. Haar belemmerende patronen werden duidelijker en ze wist dat ze deze wilde doorbreken. Ze wilde een succesvolle praktijk, waar ze blij en energiek van werd!