Naam: Elke Tweepenninckx

Wie ben je?  Mijn naam is Elke. Ik ben woonachtig in de Antwerpse Kempen (Olen). Ik heb een partner en 2 jong volwassen kinderen (nieuw samengesteld gezin). In mijn vrije tijd speel ik graag viool. Ik ben snel ontroerd door mooie muziek, kunst, natuur. Ik wroet graag met mijn handen in de aarde en ben dan ook trotse eigenaar van een eigen biotuintje! 
Ik voel me heel erg verbonden met de natuur en de mensheid in het algemeen, hou van reizen (om te wandelen!) in wilde natuurgebieden. Het wandelen is ook een middel om mezelf telkens weer in balans te brengen. In het verleden heb ik reeds ruime ervaring opgebouwd in coachen en begeleiden van mensen op hun loopbaanpad. Ik werk als wandelcoach vanuit mijn eigen bedrijf voor particuliere klanten. Daarnaast ben ik verbonden aan het Antwerp Management School, waar ik verantwoordelijk ben voor het Executive Phd programma. 
Bij het coachen probeer ik de klant zichzelf steeds in het grotere geheel te laten beschouwen en rekening te houden met alle facetten in zijn of haar leven. Alles wat leeft staat immers op een of andere manier in verbinding met elkaar. De natuur helpt me enorm bij deze holistische aanpak. Bij het coachen gebruik ik ook specifieke technieken met een oorsprong in o.a. yoga, meditatie en mindfullness. Ik breng mensen terug op hun pad, zoek samen met hen naar de doelen in hun leven en help deze weer scherp te stellen, en breng hen hier stap voor stap dichterbij.


Bedrijf/website: Living Systems

Elkes LinkedIn profiel vind je HIER. 

Elke is ook actief op Facebook!

E-mail: info@livngsystems.be

Elke coacht in het Nederlands en Engels.

Plaats: Olen, Herentals en ruime omgeving (België en Nederland). Tijdens de vakantieperiodes regelmatig beschikbaar in de Morvan (Frankrijk)

Wanneer ben je gestart met deze functie? Zomer 2017

Waarom werkt wandelcoaching zo goed? Het inzetten van natuurlijke elementen tijdens het coachen brengt inzichten die ik in een kantoorsetting niet zou kunnen laten naar boven komen bij de klant. De natuur helpt en ondersteunt de klant op een zeer authentieke manier. Door in verbinding met de natuurlijke omgeving te werken, breng ik de klant gemakkelijker in zijn of haar beleving, waardoor we creatief aan de slag kunnen gaan, in balans tussen ratio en gevoel. De resultaten hiervan overtreffen vaak het vooropgestelde doel. Door de fysieke actie van het wandelen worden er andere processen in gang gezet dan wanneer je gewoon op een stoel of in een zetel zit, daarnaast brengt het buiten zijn en de frisse lucht ook gewoon rust en ruimte in lichaam en hoofd, om nieuwe mogelijkheden te laten groeien.

Wat is jouw specialisatie? Ik werk vooral met mensen uit de bedrijfswereld die op een knooppunt in hun leven staan. Vaak hebben ze al verschillende signalen ontvangen dat er iets dient te veranderen, maar weten ze niet goed wat hiermee aan te vangen. Door met deze signalen tijdig aan de slag te gaan kan een burn-out of bore-out vermeden worden. 
Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige en gespecialiseerd in het werken met hoogbegaafde klanten en hun specifieke noden, die ook om een specifieke aanpak vragen.

Wat heb je gedaan om dit te bereiken? Ik ben al jaren geboeid door het begeleiden van mensen en hoe ik hen in hun passie kan plaatsen. Ik heb een heel aantal jaren gewerkt als personeelsverantwoordelijke, bemiddelaar en vertrouwenspersoon. Na een bijna burn-out heb ik zelf beslist om van functie te veranderen, en wilde ik de elementen uit mijn vorige jobs, waar ik ervaring in had opgebouwd en energie uit kon halen, behouden. Dit is alles wat te maken heeft met het coachen en begeleiden van mensen, voornamelijk maar niet uitsluitend, in hun professionele context. De TriA©  wandelcoachopleiding sloot nauw aan met mijn persoonlijke ervaringen tijdens het vertoeven in de natuur. Ik ben dan ook erg blij mijn passie voor wandelen en om het begeleiden van mensen te kunnen combineren.

De voorbije jaren heb ik mij ook verder gespecialiseerd in het systeemdenken, waarna het me duidelijk werd dat alle gebeurtenissen steeds in een ruimere context dienen geplaatst te worden, en vaak ook in verbinding met elkaar staan. Ik integreer deze aanpak ook mijn coachingaanpak.

 

Wat is je mooiste wandelcoach ervaring? De mooiste wandelcoachervaring had ik bij een klant van wie ik wist dat hij heel veel moeite had om in zijn gevoel te gaan staan. Mijn klant liep in een stevig tempo; hij liep zo hard dat het leek alsof hij geen verbinding met de aarde maakte. Door hem hierop attent te maken, het ritme te verlagen, hem zich bewust te maken van zijn lichaam, kwam hij in contact met onderliggende emoties.
Hij was gewend om elk ‘probleem’ zeer rationeel te benaderen en had er dan meestal ook zeer snel een eenvoudige ‘oplossing’ voor klaarstaan.
Door hem terug in verbinding te laten staan met zijn gevoel kwamen we tot een hele andere uitkomst dan de coachingvraag die hij oorspronkelijk had gesteld. Ondertussen is deze persoon gestart in een beroep waarvan hij oorspronkelijk helemaal niet wist dat het kon bestaan, en heeft hij zijn jarenlange ervaring in de medische wereld kunnen verzilveren in een hele nieuwe functie. Dit kunnen bereiken gaf enorm veel voldoening, zowel voor de klant als voor mezelf.

 

Waar sta je over 5 jaar? Over 5 jaar heb ik mijn werkzaamheden als wandelcoach nog verder uitgebouwd en kan mijn beoogde klantengroep mij vlot vinden.

Ik verleg tegen dan mijn werkveld ook graag naar een nieuwe locatie in de natuur, waar het coachen wordt aangeboden in clusters van een aantal dagen, in combinatie met een verblijf.

Op termijn wens ik de individuele coachingstrajecten uit te breiden naar het coachen van groepen, al dan niet binnen organisaties.

 

Wat is je favoriete wandelgebied? Ik wandel het liefst in bosrijk gebied, waarbij dichte bebossing afgewisseld wordt met open ruimten.

 

Wat wil je bereiken bij je klanten? Ik vind het belangrijk dat een klant de regie van zijn/haar eigen leven weer op zich kan nemen. De klant hiertoe weer in beweging zetten, de passie hiervoor aanwakkeren, en hem/haar stap voor stap in die richting te zien evolueren is mijn hoofdopdracht.

Als ik nadien merk dat deze positieve evolutie niet enkel op persoonlijk niveau heeft bijgedragen, maar ook uitstraalt naar de organisatie, het gezin, de maatschappij, de andere mensen om de klant heen, ben ik zeer tevreden met het resultaat. Elke kleine stap kan grote verhalen in beweging zetten.

 

Wat is je lijfspreuk?  “Simplicity is the ultimate sophistication” – L. Da Vinci