Naam:  Nathalie Graef 

Plaats: Beegden. 

Wie ben je? Ik werk als  levensloopcoach en alternatief psychotherapeut vanuit mijn eigen bedrijf Natuurale voor particuliere klanten. Ik ben rustig, intuïtief en kom snel tot de kern van een probleem. Omdat ik zelf heb ervaren hoe voedend, helend en troostend de natuur kan werken, inspireer ik nu mijn klanten om ook eens met andere ogen te kijken naar zichzelf en de wereld om hen heen. De principes van leven en groeien zoals ze zich in de natuur afspelen gelden immers voor ons allemaal.

Bedrijf//website: Natuurale

Nathalies profiel bij LinkedIn  

En het Facebook profiel van Nathalie vind je HIER!

Hoe lang ben je werkzaam in deze functie? Sinds voorjaar 2015.

Waarom werkt wandelcoaching zo goed volgens jou?  Mijn ervaring is dat er buiten veel sneller dan in een kantoorsetting verbinding gemaakt kan worden met dat wat er op gevoelsniveau speelt. Dit komt mede door het inzetten van natuurlijke elementen. Daarnaast praat je makkelijker wanneer je naast elkaar wandelt, wordt je wandelend zowel fysiek als mentaal in beweging gezet. De natuur nodigt je eenvoudig uit tot dat wat jij nu echt nodig hebt; in actie komen of juist iets loslaten. 

Wat is jouw specialisatie?  Ik werk vooral met mensen die ervaren dat het leven tegen zit en worden gedwongen om te veranderen of een nieuwe start te maken. Het zijn veelal mensen die worden geconfronteerd met verlies en rouw. 
Zelf heb ik intens beleefd wat rouw met je kan doen, hoe je de bodem onder je voeten kunt verliezen en hoe groot de strijd kan zijn om je leven weer opnieuw vorm te geven. 
Ik help anderen onder andere met het echt doorvoelen en verwerken van de verschillende emoties die je tegenkomt in de moeilijke momenten van je leven, zodanig dat ze daarna weer zelf in staat zijn om het leven op te pakken. 

Wat heb je gedaan om zo ver te komen?  Me laten inspireren door verschillende opleidingen, cursussen en heel veel zelfstudie. Het is vooral doorzetten met een optimistische, nieuwsgierige en leergierige houding en lef tonen om het roer om te gooien als het leven daarom vraagt. Zo heb ik ook mijn eigen verlieservaringen weten om te buigen tot iets positiefs. Ik weet nu dat elke tegenslag ook een geweldige kans op persoonlijke groei kan zijn. Het is dus vooral een mix geweest van studie, werkervaring, levenservaring en levenshouding wat ervoor gezorgd heeft dat ik nu sta waar ik sta.

Wat is je mooiste wandelcoach ervaring?  Dat was een coachingssessie waarin een klant heel bewust en heel letterlijk haar eigen pad ging kiezen en zo tot de ontdekking kwam dat alleen daardoor al alles om haar heen (inclusief hoe ze zichzelf zag) veranderde. Het was heel bijzonder om te zien hoe de natuur spiegelde en op het juiste moment de juiste beelden presenteerde waardoor mijn klant tot hele heldere inzichten kon komen. Lees HIER verder!

Waar sta je over 5 jaar?  Over 5 jaar heb ik mijn werkzaamheden als wandelcoach en alternatief psychotherapeut nog verder uitgebouwd, is er een gezonde mix ontstaan van werkzaamheden zowel binnen als buiten, voor individuele klanten en groepen, weten klanten me goed te vinden en kan ik tevreden terugblikken op vele mooie en bijzondere coachsessies.

Wat is je favoriete wandelgebied?  Ik wandel het liefst in een gevarieerd heuvelachtig landschap, meestal in een bos- en heidegebied met vennen. Dicht bebost afgewisseld met open vlaktes. 

Wat is je missie?  Respectvol en open-minded met een ander meelopen tijdens een periode waarin het leven even niet meer vanzelf gaat. Bijdragen aan het inzichtelijk maken van dat wat er precies aan de hand is, waarom, waar en hoe een persoonlijke proces stagneert en dat wat iemand zelf aan zijn of haar situatie kan en wil veranderen. 
Met behulp van verschillende coachings-  en behandelingstechnieken klanten begeleiden in hun persoonlijk ontwikkelingsproces waarna ze weer zelfstandig verder kunnen en het leven kunnen gaan leiden waar ze zelf voor kiezen in de overtuiging dat dat bijdraagt aan hun levensgeluk.

Wat wil je bereiken bij je klant?  Ik vind het belangrijk dat een klant in zijn kracht wordt gezet en weer grip krijgt op zijn eigen leven. Dat hij uiteindelijk weer zelf de regie over zijn leven gaat nemen.  Het is van belang dat een klant de positieve flow van het leven weer gaat ervaren. Gaat ervaren dat hij weer leeft, leert en groeit.
 

Wat is je lijfspreuk? Zonder winter geen nieuwe lente!