Naam: Babette Engelgeer

Plaats: Ede

Wie ben ik?  Een enthousiaste, avontuurlijke jonge vrouw die een burn-out heeft meegemaakt en dit veel om zich heen ziet gebeuren bij millenials. Ik ben een bezig bijtje en dat is dus ook mijn valkuil. Teveel willen in te weinig tijd. Met een achtergrond in gezondheidswetenschappen en de TriA© wandelcoachopleiding help ik nu anderen meer balans te vinden tussen rust en activiteit.

Bedrijf/Website: Walk ’n ActFacebookInstagramLinkedIn  

Hoe lang ben je werkzaam in deze functie?  

Sinds oktober 2019

Waarom werkt TriA© wandelcoaching volgens jou zo goed? 

De TriA© methode in combinatie met de natuur werkt zo goed omdat het zo praktisch is. Niet alleen maar graven in het verleden of blijven hangen in wat er niet goed is in het heden; samen kijken wat iemand nu werkelijk wil en letterlijk stappen zetten in die richting. De natuur werkt daarbij vaak als spiegel en is de beste leermeester als het gaat om acceptatie. Bovendien is alleen al het zich bevinden in de natuur een rustgevende ervaring.

Wat is jouw specialisatie? 

Stressklachten en burn-out preventie en herstel. Daarnaast ook gezonde leefstijl.

Coach van de maand Wandelcoach NederlandWat heb je gedaan om zover te komen? 

Na een universitaire studie ben ik gaan werken. Ik zat dagen binnen op kantoor en kwam weinig toe aan beweging en daglicht. Ik had veel stress- en vermoeidheidsklachten en raakte in een burn-out. Ik kwam uiteindelijk uit bij de opleiding van Wandelcoach Nederland. Dat leek me wel wat. Het duurde nog wat langer voordat ik daadwerkelijk de stap durfde te zetten richting ondernemerschap. Hier ging een heel persoonlijk ontwikkelingstraject aan vooraf. Hierin ben ik onder andere ook inspiratiewandelingen voor groepen gaan organiseren in samenwerking met Identity Craft. Die ervaring maakte dat ik me realiseerde: ik wil hier écht wat mee.

Wat is je mooiste wandelcoachervaring? 

De keer dat een coachee na het sluiten van haar ogen en het bewust worden van alles wat er in en om haar heen gebeurde, haar ogen weer open deed en eens diep ademde en met sprankelende ogen zei dat ze de ruimte en het enthousiasme weer kon voelen. Die hoop gaf haar (en indirect ook mij) weer heel veel energie en daar bouwden we op verder.

Waar sta je over 5 jaar? 

Ik ben startend ondernemer en heb veel ideeën waarmee ik aan de slag wil. Allereerst samenwerkingen opzoeken, zodat je elkaar kunt versterken. Over 5 jaar wil ik graag (naast het individueel coachen) retraites mede organiseren, waarbij ik samenwerk met andere creatievelingen. Zodat er een programma ontstaat waarin deelnemers zelf kunnen kiezen wat hen aanspreekt. 1-op-1 wandelcoaching, hardloopclinics, stiltewandelingen, schilderen, yoga, gebed en/of meditatie, improvisatie, dans, natuur... Daar werk ik naartoe door nú al uit te reiken naar andere ondernemers. Komende zomer bijvoorbeeld organiseer ik met een yogadocente een middagprogramma rondom het thema zelfbeeld. En ik ben in gesprek met een kunstenares om een workshop wandelen en tekenen op te zetten.

Wat is je favoriete wandelgebied? 

Ik houd heel erg van de Veluwezoom op een doordeweeksedag, als er weinig andere mensen zijn. Ik zoek graag de rust en stilte op.

Wandelcoach Nederland Coach van de maand stiltewandeling

Wat is je missie?

Meer rust en balans terugbrengen in de samenleving. Dat klinkt misschien (te) groots, maar ik doe dat vanuit de plaats waar ik me bevind. Door individuen te coachen die dat wat zij zelf hebben ontdekt, weer door zullen geven aan anderen.

Wat wil jij bereiken bij je klant? 

De balans terugvinden tussen rust en activiteit. En daarmee dat ze weer een energiek mens zullen worden die weet wat zijn/haar waarden zijn en daarnaar leeft. Wat betekent dat ze prioriteiten kunnen stellen, ‘nee’ durven zeggen, en datgene doen wat hen gelukkig maakt.

Wat is je lijfspreuk?

Dat is deze tekst van Marianne Williamson: Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn. Onze diepste angst is dat we een onmetelijke kracht hebben. Niet ons duister maakt ons bang, maar ons licht. We vragen onszelf: ‘wie ben ik dat ik briljant, fantastisch, getalenteerd en geweldig mag zijn?’ Maar eigenlijk: wie ben jij om dat niet te zijn? Je bent een kind van God. Je dient de wereld niet door jezelf klein te maken. Er is niets verlichts aan om in te krimpen zodat de mensen om je heen zich niet onzeker voelen. Het is de bedoeling dat we allemaal stralen, zoals kinderen dat doen. We zijn geboren om de glorie van God in elk van ons zichtbaar te maken. Die is niet in sommigen van ons; die is in elk van ons. En als we ons eigen licht laten schijnen, geven we onbewust andere mensen toestemming om hetzelfde te doen. Als we van onze eigen angst zijn bevrijd, bevrijdt onze aanwezigheid automatisch ook anderen.