Naam: Diana van Beek

Bedrijf: DianavanBeek

Website: www.dianavanbeek.nl

Plaats: Eestrum

Wie ben ik?

Zelf geboren en getogen in Drunen en veel gewandeld in de Loonse en Drunense duinen. Werk en leef ik nu in het hoge Noorden ben getrouwd en heb een dochter en een zoon. Als persoon ben ik enthousiast, gedreven en zie ik mogelijkheden. Daarbij zijn mijn waarden belangrijk. Zo heb ik respect voor andermans wereldbeeld, leef en werk ik vanuit gelijkheid. Ik wandel graag in het gebied van de Friese Wouden. Kenmerkend voor dit gebied is het zogenaamde coulisselandschap. Midden in zo’n coulisselandschap dat veel rust en ruimte biedt voor bewegen heb ik mijn praktijk. Vanbeekscoaching & meer.

 

Waarom werkt wandelcoaching volgens jou zo goed?

Er is geen twijfel mogelijk: “Wandelen is gezond voor je, ongeacht je leeftijd en fysieke toestand!” Wandelen in de buitenlucht geeft je een goed gevoel, zorgt voor beweging van lichaam en geest en het zorgt dat je open staat voor (nieuwe) kansen. “De natuur brengt je dichter bij jezelf”. Tijdens een wandeling komen gedachten tot rust en ontstaat er ruimte om te voelen. De energie komt vrij voor iets nieuws! Daarbij speelt “de ruimte” ook zeker een rol, er is geen begrenzing door muren en een plafond. Wandelen stimuleert de samenwerking tussen de verschillende hersengebieden en activeert zowel de ratio als creativiteit. In de natuur, of dat nu een stadspark of het bos is, gedraag je jezelf authentieker, ben je meer in contact met jouw eigen gevoelens en kracht. Als Wandelcoach ondersteun ik  jouw proces met het o.a. nemen van de metaforen uit de natuur. Een metafoor kan zijn de regen die op dat moment aanwezig is, de wind die waait, of een vogel die opvliegt een zonnestraal die op je gezicht schijnt, of een tak die je wegschopt enzovoort. Deze metaforen dienen zich aan tijdens een wandeling en kunnen worden ingezet om nog dieper in te gaan en te ervaren om je eigen antwoorden te vinden op jouw vraagstuk. Als Wandelcoach loop ik letterlijk een eindje met je mee in jouw leven: “Van nu naar later” met als doel de zelfreflectie en de zelfsturing te stimuleren. Op deze wijze kom je door eigen kracht in beweging, ontwikkel je jezelf en kan je weer verder. 

 

Wat is jouw specialisatie?

Mijn specialisatie is om door coaching balans aan te brengen op de gebieden: mentaal, sociaal- emotioneel, fysiek en spiritueel. Door de combinatie met het bewegen in de natuur Wandelcoaching en met natuurlijke voeding- en lifestyle producten op basis van o.a. Aloë Vera aan de slag te gaan, voel je jezelf vitaler! Wie vitaal is, voelt zich sterk, krachtig en gezond. Vitaliteit is het fundament dat het mogelijk maakt om alles uit je leven te halen wat erin zit. Of je nu meer energie wilt, wilt afvallen, op zoek bent naar een andere baan, last hebt van vage klachten en kwalen, een veeleisende baan hebt, je wilt voorbereiden op doorwerken tot je 65ste, meer zelfvertrouwen wilt of gewoon gezond wilt blijven: 

"Vitaliteit is het toverwoord dat deuren voor je opent"

Vitaal zijn bereik je door wat je eet, hoe je beweegt en hoe je denkt met elkaar in verband te brengen en je op deze vlakken gezonde gewoontes eigen te maken. Hierbij telt elke stap.

 

Wat heb je gedaan om zover te komen? 

Mede door de Wandelcoachopleiding die ik heb gevolgd bij “Wandelcoach Nederland” ben ik begonnen met mijn eigen praktijk door deze te openen op de Nationale Wandelcoachdag 17 mei 2014.

 

Wat is je mooiste wandelcoachervaring?

Een coachee die al de opgespaarde ballast weggaf aan een waterval. Door deze oefening kwam er letterlijk en figuurlijk ruimte vrij om de volgende stap te zetten. 

 

Waar sta je over 5 jaar? 

Ik werk nu nog parttime bij de overheid en over 5 jaar wil ik fulltime in mijn eigen praktijk werken. 

 

Wat is je favoriete wandelgebied? 

Coulisselandschap van de Friese Wouden en de Loonse- en Drunense Duinen.

 

Wat is je missie?

“Lach, leef, leer en geniet in leven en werk”