Naam:  Marjolein Baijens  

Bedrijf:  AKAFI Passie Voor Balans, Wandelcoach, Regenesis therapeut, Stoelmasseur

FacebookAKAFI-Passie voor Balans

Plaats: De Lier (Westland)

Wie ben ik? Een enthousiaste, oplossingsgerichte wandelcoach. Een wegwijzer voor velen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling.

Hoe lang ben je werkzaam in deze functie? Sinds mei 2017.

Waarom geloof je in wandelcoaching? Ik geloof in wandelcoaching omdat het ‘buiten’ zijn losser voelt en uitnodigt om vrijer te praten. Je loopt naast elkaar en dit biedt ruimte.

Het letterlijk in beweging komen, zowel mentaal als fysiek, bevordert en ondersteunt de verandering. De ruimte, de beelden, de geuren en de afwisselende omgeving werken hier aan mee. Dit werkt relativerend. Volwassenen en kinderen zitten met vragen, ideeën en gevoelens. Hier moet je over kunnen praten met een belangstellende coach.  Als er naar je geluisterd wordt voel je je gehoord. Je leert te redeneren, voor jezelf te denken, te vertrouwen en daardoor ook te delen. Je krijgt nieuwe informatie en je groeit.

Het geeft je het gevoel met een ander verbonden te zijn en het brengt  zelfvertrouwen. Duidelijke communicatie is een sleutel die je in je handen krijgt om problemen te doorbreken en nieuwe stappen te gaan zetten. De natuur accepteert je volledig en zegt eigenlijk tegen je: ‘je bent goed zoals je bent’. De natuur spiegelt jou en helpt je om te zijn wie je werkelijk bent en niet wie je dacht te zijn.

Wat is je mooiste wandelcoachervaring? Dit was tijdens een wandelcoach sessie in het bos. In het verleden is mijn cliënt reeds eerder bij me geweest. Het snelle tempo waarmee mijn cliënt bij aanvang van onze wandeling liep, en de pijn in haar been lieten haar niet weerhouden om deze wandelcoachsessie aan te gaan. Al vrij snel bleek dat waar ze voor kwam, niet de oorzaak van haar verhaal bleek te zijn. Namelijk, ik nam haar mee terug in herinnering naar één van onze vorige ontmoetingen, waarin zij mij iets had verteld. Terwijl ik dit voorlegde begonnen de tranen bij haar te vloeien. Toen ik haar vroeg iets in de natuur aan te wijzen en haar gevoel te omschrijven, zei ze dat het woord ‘verdriet’ gelijk in haar opkwam. Het ijs was toen gebroken. Zo mooi om te zien hoe snel mijn cliënt zich bewust werd van de situatie en waar het nou ‘echt’ om ging. Aan het eind van de sessie liep ze langzamer, ze had een ontspannen gezicht, ze liep rechtop en met positieve gedrevenheid bereid om nieuwe stappen te gaan zetten. Daarbij was de pijn in haar been na negentig minuten verdwenen.  Ze werd zich ervan bewust dat ze al die tijd zichzelf voorbij had gelopen. Haar snelle tempo hadden haar stress en fysieke klachten doen krijgen. Dit was voor haar een eye-opener. Later die dag liet ze me weten dat ze de koe bij de horens had genomen. Ze gaf aan dat wandelcoaching in de natuur haar goed heeft gedaan.

Wat is jouw specialisatie? Vraagstukken begeleiden van klanten wanneer zij kampen met hoog sensitiviteit, relatieproblemen, werkgerelateerde vragen, stress- en burn-out klachten.

Wat heb je gedaan om hier te komen? Jaren van groei en zelfonderzoek. Vele stappen gezet en mijn verleden helder gekregen.

Waar sta je over 5 jaar? Dankbaar en met veel passie mensen coachen in een goed lopende buiten-praktijk.

Wat is je favoriete wandelgebied? Strand- en bosgebieden.

Wat is je missie? Wat wil je bereiken? Mensen enthousiasmeren naar een positief zelfbeeld. De veilige plek die zij in de natuur hebben ervaren, wil ik ze laten meenemen in de gewone wereld. 

 

Wat is jouw lijfspreuk? Volg je hart!