Nieuwe generatie

De uitspraken die gebruikelijk waren:

Door de bomen het bos niet meer zien! Na regen komt zonneschijn! Hoge bomen vangen veel wind! Grijze duif! Prachtige “natuur gelinkte” uitspraken die we regelmatig in het dagelijkse leven gebruiken. Oude gezegden, zo vanzelfsprekend, zo natuurlijk.

De ‘natuurlijke’ uitspraken van de nieuwe generatie? Beter twee iPods in de hand, dan 1 in de kast! Tweet, tweet, tweet! In mei is er weer een nieuwe Nintendo bij! Zou het niet geweldig zijn als het wordt: 'Met de GPS tussen het mos, kom ik zeker uit het bos!' of 'Met mijn iPad tussen de bomen kan ik uren dromen'? 

Technische ontwikkelingen

Wandelcoach Nederland Corrie ReijngoudNatuurlijk, veranderingen zijn er en blijven in een snel tempo komen. Als we hier op de juiste manier mee omgaan, dan hebben we er heel veel voordelen van. Toch is het goed om tussen al die technische snufjes en gadgets niet te vergeten dat het ook teveel van het goed kan worden. Een goede en gezonde balans houden voorkomt fysieke en mentale klachten. Het kan ook heel simpel zijn om er even uit te stappen en een ouderwetse setting op te zoeken die helpt bij het realisren van een natuurlijke balans.

Natuurlijke balans

De natuur is zo ‘dichtbij’ en toch voor velen ook heel ver weg. Terwijl de natuurlijke omgeving zoveel rust, ruimte en inspiratie brengt. Een gezonde tegenhanger dus voor al dat zitten en lopen met onze elektronische apparatuur. “Ik sta er in het dagelijkse leven niet bij stil, om een stukje te gaan wandelen” of  “Ik kom er niet toe om eens het bos in te gaan” zijn uitspraken die ik regelmatig hoor. “Ik was vergeten hoe fijn het is om buiten te zijn!” is ook zo’n kreet. Zeker een overweging waard dus om het eens uit te proberen, en even een frisse neus te halen. Een ‘natuurlijke balans’ creëren, brengt een gezonde bijdrage in ons leven.

Zou het niet geweldig zijn als het meer is: Tweet, twiet, tweet, twiet, tweet, twiet??