Werk neemt een belangrijke plaats in. In ons leven en in de maatschappij. Wanneer je het niet hebt, zoals velen in deze lastige tijden, is het een terugkomend onderwerp van gesprek. "Hoe is het?" "Heb je al werk gevonden?" "Het is ook niet gemakkelijk in deze tijd!" "Ja, en je leeftijd helpt ook niet echt mee!" Allerlei 'opbeurende' vragen en opmerkingen die voorbij kunnen komen.

Heb je wel een baan of een leuk bedrijf, dan is dat ook vaak een reden om over te praten. "Waar werk jij eigenlijk?" "Wat doe je precies?" "Kun jij je baan wel houden?" "Heb je leuk werk?" Werk is misschien wel het meest voorkomende onderwerp om het over te hebben als we elkaar tegenkomen. Werken!!

Groei en carrière!

Werken is niet alleen qua tijdsbesteding een groot aandeel in ons leven. Ook de waarde die eraan gehecht wordt, is gigantisch. Wanneer je dan ook geen werkgever of eigen bedrijf hebt, voel je je een nietsnut, waardeloos of lui. Heb je wel een job, dan moet het toch minstens goed betaald zijn. En... er moeten zeker groeimogelijkheden en carrière kansen liggen. De druk wordt zo flink opgevoerd. Als aan onze verwachtingen niet aan voldaan wordt, dan bepaalt dat vaak de de beleving over dat werk. Wat doen we onszelf aan!

Het is tijd dat we dit anders gaan doen! Dat 'werken' van ons geeft namelijk ook vaak veel stress. Bijvoorbeeld doordat er meer werk door minder mensen verzet moet worden. Of dat je er zoveel waarde aan hecht, dat je extra hard je best doet. Of de onzekerheid over je functie, die toch nog boven je hoofd hangt. Je kunt hier zelf veranderling in brengen! Hoe?? Start met het 'nieuwe werken'!

Het nieuwe werken! Hoe doe je dat?

Werk een minder grote belasting in je dagelijkse leven laten zijn of de negatieve invloed ervan op je stemming verminderen, dat doe je zelf! Laat die externe factoren niet meer jouw leven beinvloeden! Houd je simpelweg bezig met waar je invloed op uit kan oefenen. Bijvoorbeeld:

  • maak eens een inventarisatie van wat je echt leuk vindt in dat werk of bedrijf van jou.
  • kijk eens wat je nog meer wilt met jouw kwaliteiten.
  • onderzoek waar je zeker nog in wilt ontwikkelen en groeien.
  • wees bewust van, door wie of wat je stemming beinvloed wordt en kijk wat jij er aan kunt doen.

Hiermee ben je actief jouw leven positief aan het beïnvloeden. Neem die touwtjes zelf in handen en bewandel jouw gewenste weg! Succes en geniet van het 'nieuwe werken'!

P.S. Wil je een groeimoment voor jezelf inzetten en onderzoeken, waar jouw hart werkelijk naar uitgaat? Meld je dan hier aan voor een TriA© Walk en zet de eerste en misschien ook wel de tweede stap, naar het 'nieuwe werken'! Veel plezier!

Wanneer je een reactie kwijt wilt kun je dit hier onder dit artikel doen. Bedankt alvast!