Opleiding TriA© Verliescoach

 

In de groeiende 'groene' trend van begeleiding in de natuur wordt het steeds meer duidelijk wat de natuur voor positief effect bij mensen heeft. Op de verschillende terreinen waar hulp nodig kan zijn is de natuur een belangrijke compagnon. In sommige landen wordt zelfs al door de reguliere gezondheidszorg wandelen op recept voorgeschreven. Hoe mooi is dat!

Opleiding TriA© Verliescoach

De opleiding TriA© Verliescoach is gebaseerd op de unieke TriA© methode die al jaren in combinatie met de natuurlijke omgeving bij de begeleiding van mensen ingezet wordt. Dit beproefde stappenplan zorgt met ‘natuurlijke’ hulpmiddelen voor een gemakkelijk verwerkingsproces van acceptatie en loslaten.

 

 

 

Let op: We zijn geaccrediteerd door het registerplein en wellicht biedt dat ook voor jou mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie hierover.

 

 

 

"Door de begeleiding met de TriA© methode kon ik anders naar de situatie en mezelf kijken. Door aandacht te geven aan mijn gewenste situatie en mijn huidige situatie en deze vervolgens te accepteren en te doorvoelen, kwam ik vervolgens bij mijn eigen kern terecht. Hierdoor voelde ik mij loskomen van de nare situatie uit mijn verleden. Na deze transformatie had ik het gevoel bevrijd te zijn van de ballast die mij zoveel jaren in de tang had genomen. En waarvanik toen niet wist hoe ik die opgehelderd kon krijgen."​​ Marjolein Baijens


 

Verlieservaringen..... vroeg of laat krijg je er zelf mee te maken of kom je het tegen wanneer je anderen begeleidt. Niet alleen in acute gevallen zoals het verlies van een dierbare naaste of het verliezen van gezondheid door ernstige ziektes. Ook op allerlei andere levensgebieden komen situaties voor waarin verlieservaringen aan de orde zijn. Denk aan scheiding, verhuizing, verlies van baan en datgene wat er in de jeugd gemist is en nooit een plekje heeft gekregen.

Afscheid nemen en loslaten doet pijn. Het doorlopen van een rouwproces is belangrijk om dit verlies een plek te geven. Echter... sommige mensen stoppen hun emoties weg en blijven vastzitten in hun verdriet. Daardoor wordt een rouwproces onnodig zwaar en lang. Juist door in beweging te komen en de natuurlijke metaforen en symbolen in te zetten, wordt het proces van verwerken en loslaten gestimuleerd. Op een gemakkelijkere manier ontstaat er acceptatie, ruimte en rust.

 

Hoe we te werk gaan in de opleiding TriA© Verliescoach

Wandelcoach Nederland  werk vanuit de visie, dat we in elke setting van elkaar leren, ongeacht onze vooropleiding en ervaringen. Wil je meer lezen over deze manier van leren en ontwikkelen? Lees dan hier verder!

 • het programma is veelal buiten
 • we leren praktijk- en ervaringsgericht
 • je gebruikt persoonlijk 'oefenmateriaal', zodat je zelf ervaart wat de effecten van de werkvormen zijn en wanneer je deze het beste kunt inzetten voor jezelf en anderen
 • je werkt met individuele leerdoelen zodat je maximaal effect uit de opleiding TriA©  Verliescoach haalt
 • wanneer je opleiding TriA© verliescoach hebt gevolgd mag je de titel TriA© Verliescoach in de praktijk gebruiken, mits je de jaarlijkse trainingen volgt.

4 Modules

Je volgt voor de opleiding TriA© Verliescoach 4 modules:

 1. TriA© Methode
 2. Natuurlijk omgaan met verlies
 3. Natuurlijke authenticiteit
 4. Natuur als coach

Je kunt bij elke afzonderlijke module starten, en hoeft niet eerst de TriA© methode gevolgd te hebben. Kijk op de agenda voor de startdata.

 

Je leert, hoe je in je begeleiding

 • het werkelijk pijnpunt inzichtelijk maakt
 • het acceptatie proces op een natuurlijke manier begeleidt
 • de zelfregie, zelfredzaamheid en (daad)kracht stimuleert
 • het (h)erkennen van onderliggende emoties, waardoor échte verwerking ontstaat
 • de slachtofferrol herkent en het nemen van verantwoordelijkheid stimuleert
 • de natuur bij het proces van acceptatie en het loslaten van emoties
 • verschillende natuurlijke werkvormen inzet bij het 'natuurlijk omgaan met verlies'
 • een 'zware' ervaring kunt omzetten naar een meer lichte en luchtigere vorm van omgaan met

 

Wat krijg je

Je krijgt:

 • toegang tot een online leersysteem, waarin je alles terugvindt wat je tijdens de trainings dagen hebt gehoord aan theorie. Op deze manier kun je op een ontspannen manier de dagen doorlopen en vooral veel doen en ervaren. 
 • het boek 'Aandacht, Acceptatie en Actie. De TriA© methode voor professionele begeleiding bij persoonlijke ontwikkeling (geschreven door Corrie Reijngoud)
 • de licentie TriA© Verliescoach (verlenging alleen mogelijk door de jaarlijks te volgen trainingen)
 • een profiel op de website van Wandelcoach Nederland en TriA© movement
 • de mogelijkheid om mee te liften op de PR van Wandelcoach Nederland en TriA© Movement
 • de mogelijkheid de door ons ontwikkelde TriA© producten uit te voeren
 • samenwerkingsmogelijkheden vanuit TriA© movement

 

De opleiding TriA© verliescoach is o.a. geschikt voor:

 • hulpverleners die vanwege hun functie anderen coachen en/of trainen en meer effect uit hun verlies begeleiding willen halen
 • (verlies)coaches en therapeuten die hun aanbod met een effectieve tool willen uitbreiden
 • professionals die (wandel)coaching uitoefenen en hun specifieke vaardigheden in de natuur, zoals loslaat rituelen, willen uitbreiden
 • hulpverleners die hun persoonlijke manier van effectief omgaan met verlieservaringen verder willen ontwikkelen
 • ervaringsdeskundigen die anderen op dit vlak vanuit hun expertise  willen begeleiden
 • ondernemers die samen met anderen een netwerk van TriA© verliescoaches willen vormen

Wil je weten of deze opleiding ook voor jou geschikt is? Mail dan naar info@wandelcoachnederland.nl of maak een belafspraak en we helpen je graag een stukje op weg.

 

Locatie

We maken met veel genoegen gebruik van de prachtige locatie en omgeving van “Eigentijdserf” in Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9. Deze trainingslocatie is gelegen direct in een uitgestrekt natuurgebied tussen Eindhoven en Tilburg, dicht bij de Belgische grens. Wanneer je met het openbaar vervoer komt kunnen we je vanaf Hotel Eindhoven met de auto meenemen. 

Je kunt bij Eigentijdserf overnachten zodat je steeds uitgerust aan onze opleiding kunt deelnemen. We hebben hier speciale prijsafspraken over gemaakt. Vermeld hiervoor bij de reservering dat je komt voor een opleiding van Wandelcoach Nederland. Ook zijn er in de omgeving prima mogelijkheden voor een fijn nachtje slapen, zodat je ontspannen de trainingsdag start.

 

 

Arrangement

De opleidingsdagen zijn geheel verzorgd met koffie/thee/fruitwater begeleid met iets lekkers en een heerlijke lunch met soep, een warme snack, gezonde salades en allerhande verse brood en broodjes, diverse beleg en drankjes. De keuken speelt uitstekend in op een specifiek dieet en verder wensen ten aanzien van deze lunch. Op het aanmeldformulier kun je dit nu al eenvoudig aangeven. 

 

Ervaringen van deelnemers

 

Veel oefeningen in de natuur. Heel practisch om direct toe te passen in de eigen praktijk. Goede feedback op mijn eigen handelen. Inzichtgevend en ervaringsgericht. In een prettige vertrouwde sfeer was het goed mogelijk om vrij uit aan de slag te gaan met elkaar. De natuur heeft echt een meerwaarde in het omgaan met verlies omdat er veel mogelijkheden zijn om  emoties te "ervaren" in de natuur. Het was voor mij makkelijker om in contact met mijn eigen emoties te komen, waardoor ik de ander ook beter kon helpen in de training.

Ellen van Dinther


Vernieuwend, boeiend. Heel inzetbaar in het werken met mensen. Coaching in de natuur geeft hele fijne natuurlijke werkvormen waarin er ruimte is om naast het leren van de coachingsvaardigheden, ook zelf door het proces te gaan en een beetje ervaringsdeskundige te worden.

Lieve Sebregts, LiSe-coaching


De aanpak was helder, duidelijk en persoonlijk. Goede oefeningen. Veel tijd en mogelijkheden om als coach de vaardigheden te oefenen en jezelf eigen te maken. Persoonlijke aandacht voor alle deelnemers is een grote meerwaarde. Evenals ook de persoonlijke inbreng van de trainer.

Marja Borst


 

Trainer

Corrie Reijngoud
 

Reeds ervaren in verliescoaching?

Voor coaches, therapeuten en andere hulpverleners, die al een aantal jaren ervaring hebben zijn er andere opties bespreekbaar. Wil je weten welke voor jou mogelijk zijn? Maak dan hier een belafspraak.

Kosten

De kosten voor de opleiding TriA©  Verliescoach zijn € 2.752,75 (incl 21% BTW).

Kosten voor koffie/thee/lunch en het boek 'Jouw weg naar geluk. Meer rust, ruimte en vrijheid door acceptatie' (geschreven door Corrie Reijngoud) zijn hierbij inbegrepen.

We zijn geaccrediteerd door het registerplein en wellicht biedt dat ook voor jou mogelijkheden.

 

 

Kijk voor de data en aanmelden op de agenda.

 

 

Wandelcoach nederland verzorgt ook de opleidingen en trainingen voor TriA Movement. Lees hier meer...