Training 'Natuurlijke Ont-Stress coaching'


We leven in een tijd waarin we dagelijks te kampen hebben met het verwerken van talloze prikkels. Door een hoge werkdruk, de constante stroom van Social media en hoge eisen die aan ons worden gesteld vanuit de maatschappij, is stress voor velen een bekend fenomeen. 

Belangrijke stressfactoren zijn onder andere; gezondheid, zorgen om de kinderen, werk, mantelzorg, financiële problemen en zorgen om familie en vrienden. Stress hoeft geen probleem te zijn, maar velen worden uiteindelijk ziek. Zeker op het werk is stress een veel voorkomende reden van ziekteverzuim.

Als Stress Coach bied je ondersteuning bij het reduceren en voorkomen van stress.

 

Corrie Reijngoud ontwikkelde de unieke TriA© methode, die bij stress een snel en gemakkelijk resultaat behaalt. Al jaren wordt deze aanpak ingezet bij de coaching en preventie van stress op allerlei levensgebieden.
De TriA© methode wordt vaak ingezet in een natuurlijke omgeving, De combinatie van rust in de natuur en fysieke beweging stimuleert de aanmaak van endorfine, het gelukshormoon. Dit zorgt automatisch voor minder stress.
De uitgangspunten van deze aanpak zet mensen in hun kracht en geeft ze de touwtjes weer in handen als het gaat om stressreductie en/of -preventie.

In de tweedaagse training 'Natuurlijke Ont-Stress coaching' werken we vanuit de principes van de TriA© methode.

We zijn geaccrediteerd door het registerplein en wellicht biedt dat ook voor jou mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie hierover.

 

 

Hoe gaan we te werk?

 • We zijn vooral buiten en praktijk- en ervaringsgericht bezig.
 • Je ontvangt de theorie in de vorm van een handout.
 • Je basis is jouw kennis en ervaring. Je persoonlijke leerdoelen worden tijdens de training in kaart gebracht en volgens een stappenplan helder gemaakt.
 • Je oefent samen met anderen met persoonlijke stress gerelateerde items. Als je zelf ervaart hoe je stress kunt laten verminderen kun je dit zelf toe gaan passen in je coaching.

 

Welke onderwerpen komen aan de orde?

De oorzaken van stress lijken vaak in het 'nu' gezocht te worden, toch is dat veelal niet het geval. De échte oorzaak ligt in de meeste gevallen op andere levensgebieden en vinden vaak hun oorsprong in het verleden. Dat is waar je je als coach op focust, want wil je écht aan duurzame stress reductie doen, dan pak je de kern. 

De stress gebieden en onderwerpen die aan bod komen zijn:

 • relaties met anderen, zoals partner, ouders, familieleden en collega's 
 • invloeden vanuit je huidige bestaan en gezin van herkomst
 • financiële zorgen
 • (eigen)waarde(n) en normen
 • zingeving
 • trauma en verlies
 • balans tussen draaglast en draagkracht

 

Wat leer je in de tweedaagse training 'Natuurlijke Ont-Stress coaching'?

In deze training staat het begeleiden van mensen met stress gerelateerde klachten centraal. En dit kan behalve op het werk op verschillende terreinen aan de orde zijn. 

Je leert:

 • de mentale- en fysieke effecten van (langdurige) stress
 • al wandelend een effectief coachings gesprek voeren
 • de natuur te gebruiken bij het stimuleren van ontspanning
 • verschillende stressverlagende technieken toe te passen, zoals visualisatie en ademhalingsoefeningen
 • diverse creatieve werkvormen in te zetten om voor de cliënt meer inzicht te bieden in de stressfactoren te creëeren en zaken los te laten die de stress veroorzaken
 • hoe jij zelf als professional met stress omgaat
 • je intuïtie maximaal in te zetten om zo de werkelijke redenen van stress bloot te leggen
 • je acceptatievermogen te vergroten, zodat je de perfecte spiegel voor je cliënt of medewerker bent

 

Voor wie is deze tweedaagse training 'Natuurlijke Ont-Stresscoaching' geschikt?

Deze training is geschikt voor:

 • coaches, therapeuten en counselors die al mensen begeleiden, maar zich daarnaast op stress gerelateerde klachten willen richten
 • leidinggevenden,managers en HR professionals die hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden en zo medewerkers beter aan kunnen sturen op stress verlaging en -preventie
 • mensen die zelf beter met stress willen leren omgaan en meer vanuit rust willen leven

Wil je weten of deze training ook voor jou geschikt is? Neem dan contact op per mail en vergeet niet je telefoonnummer te vermelden. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om al je vragen te beantwoorden.

 

Waar in Nederland:

We maken met veel genoegen gebruik van de prachtige locatie en omgeving van “Eigentijdserf” in Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9. Deze trainingslocatie is gelegen direct in een uitgestrekt natuurgebied tussen Eindhoven en Tilburg, dicht bij de Belgische grens. Wanneer je met het openbaar vervoer komt kunnen we je vanaf Hotel Eindhoven met de auto meenemen. 

 

Overnachten:

Je kunt bij Eigentijdserf overnachten zodat je uitgerust aan onze opleiding/training kunt deelnemen. We hebben hiervoor speciale prijsafspraken gemaakt. Vermeld bij de reservering dat je komt voor een traject van Wandelcoach Nederland. Ook zijn er in de omgeving prima mogelijkheden voor een fijn nachtje slapen.

 

Arrangement:

De training is geheel verzorgd met koffie/thee/water begeleid met iets lekkers en een heerlijke lunch met heerlijke soep, een warme snack, gezonde salades en vers brood en broodjes, diverse beleg en drankjes. De keuken speelt uitstekend in op een specifiek dieet en andere wensen ten aanzien van deze lunch. Op het aanmeldformulier kun je dit nu al eenvoudig aangeven. 

Trainer:

Corrie Reijngoud
 

Investering:

Je investering voor deze 2 daagse training 'Ont-Stress coaching' is € 595, (excl.21% BTW).
Members betalen € 475,. 
Soms zijn er kortingsacties bij inschrijving van twee of meer trainingen. Stuur een mail naar info@wandelcoachnederland.nl als je hier meer informatie over wilt ontvangen.

 

Wandelcoach nederland verzorgt ook de opleidingen en trainingen voor TriA Movement. Kijk hier voor meer informatie.