Basis Systemisch werken in de natuur

Systemisch werken is een eenvoudige manier van het weer los maken van vastzittende patronen tussen mensen en in de mens zelf. Door het systemisch werken in te zetten in een natuurlijke omgeving, worden deze twee effectief gecombineerd. De natuur brengt direct ontspanning en een groter bewustzijn. De belemmerende structuren in welk systeem dan ook worden hierdoor gemakkelijk bloot gelegd en getransformeerd.

In wandel-, buiten-, en outdoor coaching is systemisch werken een krachtige aanvulling op de reeds aanwezige voordelen van het buiten zijn.

Aan de training 'systemisch werken in de natuur' zijn 12 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Tijdens deze twee daagse basistraining 'Systemisch werken' leer je:

Wandelcoach Nederland

 • de basisprincipes van systemisch werk en hoe een systeem verstoord kan zijn
 • verschillende systemische werkvormen in combinatie met de natuurlijke omgeving inzetten bij coaching 
 • hoe patronen werken en getransformeerd kunnen worden naar meer positieve en helpende gewoontes
 • hoe je zelf als representant kan staan en hoe je zorgt voor een goede bescherming op gebied van energie uitwisseling
 •  gebruik te maken van de positieve effecten van een natuurlijke omgeving bij begeleiding van cliënten
 • de basisprincipes van de TriA© methode leren (Aandacht, Acceptatie en Actie), waarbij de focus ligt op het groot maken van het contrast tussen gewenste en huidige situatie op mentaal en gevoelsvlak. Deze methode is gebaseerd op de positieve psychologie en gaat uit van gewenste, ideale situatie, waarin alles mogelijk is wat de cliënt ambieert en wenst. De veer-, daadkracht en zelfregie van de cliënt worden hierdoor maximaal geactiveerd

Hoe we te werk gaan

 • we werken vanuit de basisprincipes van de TriA© methode
 • we zijn veelal buiten en leren praktijk- en ervaringsgericht
 • je gebruikt persoonlijk 'oefenmateriaal', zodat je zelf ervaart wat de effecten van de opstellingen zijn en wanneer je deze het beste kunt inzetten
 • je werkt samen met anderen aan je persoonlijke leerdoelen zodat je maximaal effect uit de training haalt
 • je krijgt achteraf toegang tot de online academy waar je de theorie en de werkvormen terug kunt lezen.

Deze training is geschikt voor:

 • hulpverleners die vanwege hun functie anderen coachen en/of trainen en meer effect uit hun begeleiding willen halen
 • coaches, therapeuten en maatschappelijk werkers die hun aanbod met een effectieve tool willen uitbreiden
 • professionals die hun specifieke vaardigheden in de natuur willen uitbreiden
 • loopbaancoaches die hun aanpak willen uitbreiden met een krachtige ondersteunende techniek

Wil je weten of deze training ook voor jou geschikt is en/of heb je nog andere vragen? Mail dan naar info@wandelcoachnederland.nl of maak hier een belafspraak met Corrie. Je krijgt snel een reactie. 

Persoonlijke winst

Deze training is ook een enorme boost voor jezelf als professional. Het werken met je persoonlijke leerdoelen bijvoorbeeld op het gebied van ondernemen, te aanzien van je familie, je zelfvertrouwen, je relatie tot geld en je eigenwaarde zorgen voor het doorbreken van onbewust patronen. Je zult met een positief gevoel, meer energie en een nieuwe kijk op jezelf naar huis gaan.

Wat vonden anderen ervan

 

'Systemisch werken praktisch gemaakt door de natuurlijke werkvormen. Laagdrempelig met de kracht van eenvoud. Dankjewel!'
Martine Sonneveld

' Veel persoonlijke inzichten en versterken van het vertrouwen op mijn intuitie.'
Marloes

'Mooie training om te ervaren wat systemisch werk met je doet.'

'Door het zelf eerst te ervaren kan ik het gemakkelijker toepassen in de praktijk.'
Hanneke

'Mooie opbouw en verscheidenheid aan werkvormen/oefeningen en ik ga er zeker mee aan de slag.'
Miep
 

 

Locatie:

We maken met veel genoegen gebruik van de prachtige locatie en omgeving van “Eigentijdserf” in Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9. Deze trainingslocatie is gelegen direct in een Systemisch werkenuitgestrekt natuurgebied tussen Eindhoven en Tilburg, dicht bij de Belgische grens. 

Je kunt bij Eigentijdserf overnachten zodat je steeds uitgerust aan onze opleiding kunt deelnemen. We hebben speciale prijsafspraken hiervoor gemaakt. Vermeld hiervoor bij de reservering dat je komt voor een opleiding van Wandelcoach Nederland. Ook zijn er in de omgeving prima mogelijkheden voor een fijn nachtje slapen.

Arrangement:

De training is geheel verzorgd met koffie/thee/water begeleid met iets lekkers en een heerlijke lunch met volop keuze. Heerlijke soep, een warme snack, gezonde salades en allerhande verse brood en broodjes, diverse beleg en drankjes. De keuken speelt uitstekend in op dieet en wensen ten aanzien van deze lunch. Op het aanmeldformulier kun je dit aangeven. 

Trainer

Corrie Reijngoud

Kosten

De kosten voor deze 2 daagse training 'Basis Systemisch werken in de natuur' zijn € 595, (excl 21% BTW) TriA© Members betalen € 475,.

Hierin zijn begrepen de kosten voor koffie/thee/lunch.

Kijk voor de data en aanmelden op de agenda.