Training ‘Natuurlijk omgaan met verlies’

Verlieservaringen..... vroeg of laat krijg je er zelf mee te maken of kom je het tegen wanneer je anderen begeleidt. Niet alleen in acute gevallen zoals het verlies van een dierbare naaste of het verliezen van gezondheid door ernstige ziektes, maar ook op allerlei andere levensgebieden komen situaties voor waarin verlieservaringen aan de orde zijn. Denk aan scheiding, verhuizing, verlies van baan en datgene wat er in de jeugd gemist is en nooit een plekje heeft gekregen.

Afscheid nemen en loslaten doet pijn. Het doorlopen van een rouwproces is belangrijk om dit verlies een plek te geven. Echter... sommige mensen stoppen hun emoties weg en blijven vastzitten in hun verdriet. Daardoor wordt een rouwproces onnodig zwaar en lang. Als coach, therapeut of andere hulpverlener zul je dit vaak tegenkomen.

De tweedaagse training ‘Natuurlijk omgaan met verlies’ is gebaseerd op de unieke TriA© methode en wordt al jaren bij de begeleiding van mensen ingezet. Dit beproefde stappenplan zorgt met ‘natuurlijke’ hulpmiddelen voor een gemakkelijk verwerkingsproces van acceptatie en loslaten.

Let op: We zijn geaccrediteerd door het registerplein en wellicht biedt dat ook voor jou mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie hierover.

vignet NOBCOAan de training 'natuurlijk omgaan met verlies' zijn 12 Permanente Educatie uren toegekend door de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

 

"Door de begeleiding met de TriA© methode kon ik anders naar de situatie en mezelf kijken. Door aandacht te geven aan mijn gewenste situatie en mijn huidige situatie en deze vervolgens te accepteren en te doorvoelen, kwam ik vervolgens bij mijn eigen kern terecht. Hierdoor voelde ik mij loskomen van de nare situatie uit mijn verleden. Na deze transformatie had ik het gevoel bevrijd te zijn van de ballast die mij zoveel jaren in de tang had genomen. En waarvan ik toen niet wist hoe ik die opgehelderd kon krijgen."​​ Marjolein Baijens

 

 

Hoe we te werk gaan

Wandelcoach Nederland  werk vanuit de visie, dat we in elke setting van elkaar leren, ongeacht onze vooropleiding en ervaringen. Wil je meer lezen over deze manier van leren en ontwikkelen? Lees dan hier verder!

 • het programma is veelal buiten
 • we leren praktijk- en ervaringsgericht
 • je gebruikt persoonlijk 'oefenmateriaal', zodat je zelf ervaart wat de effecten van de werkvormen zijn en wanneer je deze het beste kunt inzetten voor jezelf en anderen
 • je werkt met individuele leerdoelen zodat je maximaal effect uit de training 'Natuurlijk omgaan met verlies' haalt
 • na de opleiding krijg je toegang tot een online leeromgeving
 • wanneer je opleiding TriA© (wandel) coach hebt gevolgd mag je na het volgen van deze training de titel TriA© Verliescoach in de praktijk gebruiken

Let op: Deze tweedaagse training is los te volgen of als onderdeel van de opleiding TriA© wandelcoach. Lees hier meer over hoe het werkt.

 

 

Resultaat:

 • kent verschillende verlieservaringen die tijdens het leven van de cliënt kunnen zijn ontstaan
 • je weet hoe acceptatie werkt, hoe je het acceptatie proces begeleidt en wat de valkuilen zijn
 • je kent de verschillende emoties en weet hier op een professionele manier mee om te gaan
 • weet hoe je zelfregie, zelfredzaamheid en (daad)kracht stimuleert bij je cliënt
 • kent een aantal werkvormen waarmee je anderen kunt begeleiden in het acceptatie proces en bij het verwerken en loslaten van emoties
 • gebruik maken van de positieve effecten van een natuurlijke omgeving bij begeleiding van mensen
 • de basisprincipes van de TriA© methode leren (Aandacht, Acceptatie en Actie), waarbij de focus ligt op het groot maken van het contrast tussen gewenste en huidige situatie op mentaal en gevoelsvlak. Deze methode is gebaseerd op de positieve psychologie en gaat uit van gewenste, ideale situatie, waarin alles mogelijk is wat de cliënt ambieert en wenst. De veer-, daadkracht en zelfregie van de cliënt worden hierdoor maximaal geactiveerd

 

Deze training is o.a. geschikt voor:

 • hulpverleners die vanwege hun functie anderen coachen en/of trainen en meer effect uit hun verlies begeleiding willen halen
 • (verlies)coaches en therapeuten die hun aanbod met een effectieve tool willen uitbreiden
 • professionals die (wandel)coaching uitoefenen en hun specifieke vaardigheden in de natuur, zoals o.a. loslaat rituelen, willen uitbreiden
 • hulpverleners die hun persoonlijke manier van effectief omgaan met verlieservaringen verder willen ontwikkelen

Wil je weten of deze training ook voor jou geschikt is? Mail dan naar info@wandelcoachnederland.nl en we helpen je graag een stukje op weg.

 

Locatie:

We maken met veel genoegen gebruik van de prachtige locatie en omgeving van “Eigentijdserf” in Westelbeers, Spreeuwelsedijk 9. Deze trainingslocatie is gelegen direct in een uitgestrekt natuurgebied tussen Eindhoven en Tilburg, dicht bij de Belgische grens. Wanneer je met het openbaar vervoer komt kunnen we je vanaf Hotel Eindhoven met de auto meenemen. 

Je kunt bij Eigentijdserf overnachten zodat je steeds uitgerust aan onze opleiding kunt deelnemen. We hebben hier speciale prijsafspraken over gemaakt. Vermeld hiervoor bij de reservering dat je komt voor een opleiding van Wandelcoach Nederland. Ook zijn er in de omgeving prima mogelijkheden voor een fijn nachtje slapen.

 

Arrangement:

De training is geheel verzorgd met koffie/thee/water begeleid met iets lekkers en een heerlijke lunch met heerlijke soep, een warme snack, gezonde salades en allerhande verse brood en broodjes, diverse beleg en drankjes. De keuken speelt uitstekend in op een specifiek dieet en verder wensen ten aanzien van deze lunch. Op het aanmeldformulier kun je dit nu al eenvoudig aangeven. 

 

Ervaringen van deelnemers:

 

Veel oefeningen in de natuur. Heel practisch om direct toe te passen in de eigen praktijk. Goede feedback op mijn eigen handelen. Inzichtgevend en ervaringsgericht. In een prettige vertrouwde sfeer was het goed mogelijk om vrij uit aan de slag te gaan met elkaar. De natuur heeft echt een meerwaarde in het omgaan met verlies omdat er veel mogelijkheden zijn om  emoties te "ervaren" in de natuur. Het was voor mij makkelijker om in contact met mijn eigen emoties te komen, waardoor ik de ander ook beter kon helpen in de training.

Ellen van Dinther.

Vernieuwend, boeiend. Heel inzetbaar in het werken met mensen. Coaching in de natuur geeft hele fijne natuurlijke werkvormen waarin er ruimte is om naast het leren van de coachingsvaardigheden, ook zelf door het proces te gaan en een beetje ervaringsdeskundige te worden.

Lieve Sebregts, LiSe-coaching.

De aanpak was helder, duidelijk en persoonlijk. Goede oefeningen. Veel tijd en mogelijkheden om als coach de vaardigheden te oefenen en jezelf eigen te maken. Persoonlijke aandacht voor alle deelnemers is een grote meerwaarde. Evenals ook de persoonlijke inbreng van de trainer.

Marja Borst.

Komend vanuit een andere (basis)opleiding (geen "natuurlijke" aanpak) kon ik zonder veel moeite meedoen. Gewoon erop uit, de natuur in, laten komen wat er komt, ik voel me gesterkt, dit is voor mij dé manier. Het voelde natuurlijk!

Linda Flores, GAAN! coaching

 

Trainers die ingezet kunnen worden:

Reja Reijngoud, Greet Grietens of Ilse Hagendijk.

Kosten

De kosten voor deze tweedaagse training 'Natuurlijk omgaan met verlies' zijn € 595, (excl 21% BTW) TriA© Members betalen € 475,

Kosten voor koffie/thee/lunch en het boek 'Jouw weg naar geluk. Meer rust, ruimte en vrijheid door acceptatie' (geschreven door Corrie Reijngoud) zijn hierbij inbegrepen.

We zijn geaccrediteerd door het registerplein en wellicht biedt dat ook voor jou mogelijkheden.

 

 

Kijk voor de data en aanmelden op de agenda.

 

 

Wandelcoach nederland verzorgt ook de opleidingen en trainingen voor TriA Movement. Lees hier meer...